Tgrt Haber
14 May 2023 10:17 - Güncelleme : 14 May 2023 10:39

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sandık başında: Türkiye doğru kararı verecektir

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak Cumhurbaşkanı ve yeni parlamento üyelerini seçmek için sandık başında... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'daki Dobruca Ortaokulu'nda oyunu kullandı. Oy verme işleminin ardından açıklamalarda bulunan Soylu, "Önceki seçimlere göre sabahın erken saatlerinde daha yoğun bir oy kullanımı söz konusu" dedi.

Editör: Melis Önderoğlu / Kaynak: TGRT Haber
seçim,sandık,oy,Süleyman Soylu,AK Parti

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için sandık başında... Oy verme işlemi saat 08.00 itibarıyla başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın ardından İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Gaziosmanpaşa'da sandığa gitti.

Gaziosmanpaşa Dobruca Ortaokulu'nda oyunu kullanan AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Süleyman Soylu, oy verme işleminin akabinde basın mensuplarına da açıklamalarda bulundu. Oy kullanımı konusunda geçmiş seçimlere göre yoğunluk olduğunu vurgulayan Soylu, "Seçimin güvenliği ile alakalı önlemleri bugüne kadar almaya çalıştık. Türkiye, 1833'ten itibaren büyük bir seçim tecrübesine sahip. Biz de bu seçimler için YSK ile birlikte özellikle çalıştık. 601 bin güvenlik ekibimiz görevlerinin başında. Hem okulların iç güvenliği, hem okulların dış güvenliği, hem seçim kurallarının güvenliği konusunda ilçe seçim kurullarının herhangi bir olayda güvenlik görevlilerini çağırması durumunda görevlerimizin başındayız. Yaklaşık 601 bin güvenlik görevlimizin yanı sıra 79 helikopterimiz, 8 uçağımız da görevinin başındadır” sözlerini kullandı.

"DEPREM BÖLGELERİNDE SORUNSUZ İLERLİYOR"

Deprem bölgelerindeki oy kullanma süreci ile ilgili de herhangi bir sorun olmadığını belirten Soylu, açıklamalarına şöyle devam etti:

"YSK ile koordineli bir şeklide bin 158 alanda oyun kullanılabileceği seçim konteynerleri kurulmuştur. Sabah itibarıyla seçim konteynerlerindaki sandıklarda oy kullanma işlemi devam etmektedir. Bütün Türkiye’ye, ülkemize milletimize hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. Sabahın erken saatlerinden itibaren Türkiye’nin birçok yerinde geçen seçimlere nazaran daha yoğun bir oy kullanma söz konusu. İnanıyorum ki Türkiye en doğru kararı seçim neticesinde demokratik şekilde verecektir. Milletimize, ülkemize, geleceğimize hayırlı uğurlu olsun"

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

KRİTİK SEÇİMLERİN SONUÇLARI TGRT HABER’DE

İhlas Haber Ajansı verileri ile hazırlanan anlık seçim sonuçları sizlere hızlı ve doğru sonuçları anbean aktaracak. Anlaşılabilir grafikler ve doğru sonuçlar ile Türkiye seçimi TGRT Haber’den öğrenecek.

Seçimler için özel olarak yapılan tgrthaber.com.tr/2023-secim-sonuclari sayfasında Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği il il sonuçlar ve kullanılan oylar net olarak belirtiliyor. Yurt genelindeki partiler ve adayların oy oranlarının da belirtildiği sayfada gerek Cumhurbaşkanlığı gerek ise milletvekilliği seçimi 2 ayrı harita ile aktarılacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sandık başında: Türkiye doğru kararı verecektir

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...