Tgrt Haber
11 May 2023 10:19 - Güncelleme : 11 May 2023 13:42

'Çekil' baskısına boyun mu eğdi? Muharrem İnce kurmaylarını topluyor: Tamam mı devam mı?

Sosyal medyadaki kaset iddialarının ardından Manisa ve İzmir’deki mitingleri iptal eden Memleket Partisi Cumhurbaşkanı adayı İnce’ye Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’ndan Halil İbrahim sofrasına katıl teklifi geldi. TGRT Haber Ankara Müdürü Ahmet Sözcan, İnce’nin kurmayları ile bugün bir araya gelerek “Tamam mı devam mı?” kararı alacağını söyledi. Öte yandan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin bugün saat 14.00'de basın açıklaması yapacağı ifade edildi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Muharrem İnce,seçim

Hakkında sosyal medyada kaset iddiaları dolaşan Memleket Partisi Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, sağlık sorunları sebebiyle İzmir ve Manisa programlarını iptal etti.  Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yeniden davet alan Muharrem İnce’nin karar aşamasında olduğu öğrenildi. TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında İnce’nin kurmayları yapacağı toplantı öncesi son bilgileri canlı yayında aktardı.

İZMİR VE MANİSA MİTİNGLERİ İPTAL

Muharrem İnce’ye yönelik bir linç kampanyası yürütüldüğüne dikkat çeken Sözcan, “Türkiye’nin kasetlerle kumpaslarla dizayn edilmesi yanlıştır. İtibar edilmemeli, gerekli önlemler alınmalı ve bunu yapanlar yargı önüne çıkarılmalı. İnce’ye yönelik bir linç kampanyası yürütülüyor. Dün İzmir ve Manisa’daki mitinglerini iptal ederek Ankara’ya döndü ve bir paylaşımda bulundu. ‘Ortada gerçek bir dekont yokken, gerçek bir kaset yokken, gerçek bir jeep yokken; bunları varmış gibi göstermek alçaklıktır, şerefsizliktir. Olmayan bir kaset ile ilgili “özel hayatın gizliliği" veya "ister gerçek olsun, ister sahte" değerlendirmesi yapmak kumpasçılara hizmet etmektir’ şeklinde bir tweet paylaştı.  Kılıçdaroğlu’nun da bir açıklaması oldu ve İnce’ye Halil İbrahim sofrası açıktır, dedi. Yani Kılıçdaroğlu bir kez daha sofraya davet etti. Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekil ve kumpasçılara karşı birlikte mücadele edelim diyor” dedi.

TAMAM MI DEVAM MI?

Edindiği kulis bilgilerini paylaşan Sözcan, “Muharrem İnce’nin kurmayları ile son kez bir araya gelip son bir değerlendirme yapması bekleniyor. Muharrem İnce bir karar aşamasında. Tamam mı devam mı şeklinde bir karar vermesi gerekiyor. Bugün kurmayları ile bir araya gelecek, adaylık konusunda devam edip etmeyeceğini netleştirecek” dedi.

GÖZLER SAAT 14.00'E ÇEVRİLDİ

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce cephesinden açıklama geldi. Söz konusu iddiaların ardından İnce'nin bugün saat 14.00'de basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...