Tgrt Haber
20 Nisan 2023 09:48 - Güncelleme : 20 Nisan 2023 14:15

2023 seçimleri öncesi son anket sonucu geldi... Puan farkı açılıyor

14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Genel Seçimlere geri sayım sürerken son anket sonucu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından açıklandı. Cumhur İttifakı mı, Millet İttifakı mı? İşte Oktay'ın açıklamaları ışığında son seçim anketi...

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
2023 seçimleri öncesi son anket sonucu geldi... Puan farkı açılıyor
Seçim anketi,Cumhur İttifakı,Millet İttifakı,Fuat Oktay,14 Mayıs

Türkiye 14 Mayıs 2023 tarihine odaklandı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili genel seçimlerninin yapılacağı bu tarih öncesi herkes son seçim anketleri ne diyor sorusuna yanıt arıyor. Bu konuyla ilgili son açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. TV100'de canlı yayına katılarak gündeme dair açıklamalarda bulunan Oktay, son seçim anketleri ile ilgili bilgileri de açıkladı.

"BÜYÜK BİR AFET YAŞADIK"

Sözlerine Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketine değinerek başlayan Oktay, Türkiye'nin büyük bir afet yaşadığını ifade ederken, aynı gün içinde 2 büyük depremin yaşanmasını ve bunun yılın en şiddetli soğuğuna denk geldiğini belirtti. AFAD'ın saat 4,17 itibarıyla kendilerini deprem bilgilendirdiğini belirten Oktay, "Süleyman Bey ve Cumhurbaşkanımızla görüşmemiz oldu. 4.17'de olan bir depremin ardından dakikalar sonra birbiriyle iletişim kurmuş, ana stratejik kararları vermiş bir iktidardan bahsediyoruz" dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı'nın, deprem sonrası heyetiyle birlikte kmendisini ziyaret ettiğni ifade eden Oktay "Bana, 'Bu tür bir afet ve böyle bir yıkım ve bu büyüklükte bir arama kurtarma faaliyeti bizim kayıtlarımızda dünyanın herhangi bir yerinde gözükmüyor' dedi" ifadelerini kullandı.

2023 seçimleri öncesi son anket sonucu geldi... Puan farkı açılıyor

"SANA SÖZ DEDİĞİ KANDİL'E VERİLEN SÖZ"

Oktay, CHP lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na seçim sloganı "Sana söz" üzerinden eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu"nun "sana söz" ifadesinin Türkiye'ye verilmiş bir söz olmadığını dile getiren Oktay "O afişlerdeki ‘Sana söz’ü Kandil’e, Pensilvanya’ya ve kendi ağa babalarına verdikleri sözdür" ifadelerini kullandı.

14 Mayıs Seçimleri'ne ilişkin öngörülerini ve seçim sürecini aktaran Oktay "Hepimizin arzusu kendi koyduğumuz hedefleri hep kendimiz egale ettik. Kendimiz yeterli bulmadık ve kendimiz hep yeni hedefler koyduk. Dolayısıyla Türkiye’yle ilgili hedeflerimiz var bizim, biz bunların hiçbirisinden vazgeçmiş değiliz" dedi.

FARK AÇILIYOR

Sokaklardan aldıkları geri bildirimle Cumhur İttifakı olarak ilk turda bitireceklerinden emin  olduklarını belirten Oktay, "İkinci tura bu işi bırakarak milletimizin gündemini bununla yormaya gerek yoktur. Milletimizin ferasetine güveniyoruz. Milletimiz Erdoğan'a balkon konuşmasını yaptıracaktır, güçlü meclis desteğiyle her iki seçimi sonlandıracaktır. Anketlerde önde olduğumuzu söyleyebilirim. Son 10-15 günkü trende baktığımızda aradaki farkın Cumhur İttifakı lehine açıldığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
yılmaz20 Nisan 2023 18:15

durmak yok yola devam senleyi reyis

Sonraki Haber Yükleniyor...