Tgrt Haber
23 Eylül 2022 13:21 - Güncelleme : 23 Eylül 2022 13:55

Uzmanından en faydalı zehir: Bel ağrısını bıçak gibi kesiyor, boyun fıtığına deva oluyor, iltihabı kurutuyor

Doğadaki doğal doktorlar olarak adlandırılan arıların peteğinden sütüne, poleninden balına her şeyi şifa saçıyor. İnsanların neredeyse her derdine derman olan arıların zehrinin de şifalı olduğunu biliyor muydunuz? Öyle ki bu zehrin faydaları saymakla bitmiyor. Arı zehri nedir? Arı zehrinin faydaları nelerdir? Sorularınızın cevabı haberin devamında…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Uzmanından en faydalı zehir: Bel ağrısını bıçak gibi kesiyor, boyun fıtığına deva oluyor, iltihabı kurutuyor
sağlık,bal,arı,zehir

Eski çağlardan beri alternatif tıp ürünü olarak kullanılan arı zehri, eski Mısır ve Çin uygarlıklarında da tedavi amaçlı kullandı. Bununla ilgili çeşitli kaynaklarda arı zehrinin hastalıklara karşı şifa olduğuna dair bilgiler yer alıyor. Geçmiş dönemde arı zehrinin kullanım alanı ise daha çok romatizma, eklem ve cilt hastalıklarının tedavisinde doğal ilaç olarak kullanılmasıydı. Günümüzde arı zehrinin daha çok hastalığa karşı etkili olduğunu söyleyen uzmanlar, çeşitli ağrılara, boyun fıtığına iyi geldiğini ve iltihap kurutucu etkisinin olduğunu belirtiyor.

BAL ARISI ZEHRİ NEDİR?

Diğer adı ile apitoksin olan bal arısı zehri, arının ürettiği protein ve peptid ağırlıklı bir dış salgı ürünü. Apitoksin zengin kimyasal içeriği sebeniyle kozmetik ve sağlık alanında özellikle apiterapide oldukça yaygın kullanılıyor.

ARI ZEHRİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Arı zehrinin içinde bulunan melitin maddesi, bozulmuş hücrelerin hızla yenilenmesini sağlıyor. Uzmanlar, melitin maddesindeki nano parçacıkların özellikle HIV virüsünün hasarını azalttığını söylüyor. İşte arı zehrinin sayısız faydalarından bazıları….

Arı zehri hücre yenilenmesine katkıda bulunuyor ve hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin dayanıklı olmasını sağlıyor.

HIV olarak bilinen ve AİDS hastalığına yol açan virüslerden vücudu koruyor.

Uzmanından en faydalı zehir: Bel ağrısını bıçak gibi kesiyor, boyun fıtığına deva oluyor, iltihabı kurutuyor

Arı zehri iltihaplı bölgelerin çabuk bir şekilde iyileşmesine sağlıyor.

Arı zehrinin en önemli faydalarından olan romatizma hastalığını önlüyor.

Kalp damar hastalıklarına, sinirsel bölgelerdeki yaralanmalarında takviye görevi görüyor ve hızlı iyileşme sağlıyor.

Bel ağrısı ve boyun fıtığı üzerinde etkili bir iyileşme sağlıyor.

Eklem hastalıklarında da olumlu etkiler gösteriyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...