Tgrt Haber
05 Ekim 2022 14:17 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 14:31

Uyurken bile yağ yaktırıyor, incecik yapıyor: Moringa çayı ile 2 haftada tığ gibi olabilirsiniz!

Hindistan, Pakistan, Nepal ve Filipinler gibi Asya ülkelerinde alternatif tedavi amacıyla tüketilen Moringa çayı son dönemde ülkemizi de kasıp kavuruyor. Çok sayıda hastalığın tedavisinde ve önlenmesinde kullanılan Moringa bitkisi, çoğunlukla demlenerek çay formunda kullanılıyor. Bu bitkinin düzenli kullanımı ise 2 haftada yağ yakmanıza ve kilo vermenize neden oluyor.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Uyurken bile yağ yaktırıyor, incecik yapıyor: Moringa çayı ile 2 haftada tığ gibi olabilirsiniz!
sağlık,kalp,diyabet,kanser,moringa

Moringa Oleifera isimli bitkinin yapraklarından elde edilen Moringa çayı, Uzak Doğu’da birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Diyabet, kalp hastalığı, anemi, artrit ve kanser gibi ciddi hastalıkların tedavisinde destekleyici bir rol oynayan Moringa bitkisi, kilo verme üzerinde ise oldukça etkili. Yağ yakımını hızlandıran Moringa çayı, düzenli kullanımla kilo vermeyi kolaylaştırıyor.

2 HAFTADA İNCELTİYOR

Son dönemde ülkemizde yaygınlaşan Moringa bitkisi içerdiği antioksidanlar sayesinde zayıflamaya da yardımcı oluyor. Ülkemizde bu bitkinin genel olarak yapraklarından elde edilen çayından yararlanılıyor. Yağ yakma etkisiyle düzenli olarak her gün 2 bardak tüketilmesi halinde 15 günde ortalama 4 kilo verdiren Moringa çayı zengin mineral ve vitamin içeriği ile birçok hastalığın tedavisinde de etkili. Şifalı çay adı da verilen Moringa çayı yüksek oranda A, C ve E vitamini içeriyor. Ayrıca bünyesinde bulundurduğu kalsiyum, potasyum ve proteinle insan sağlığı için etkili bir rol oynuyor.

Uyurken bile yağ yaktırıyor, incecik yapıyor: Moringa çayı ile 2 haftada tığ gibi olabilirsiniz!

MORİNGA ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Moringa’nın yaprağında ve tohumlarında bulunan askorbik sayesinde yüksek antioksidan içeriyor ve bağışıklık sistemini koruyor.

Yüksek A vitamini içeriğiyle göz sağlığını koruyor.

Sindirim sisteminin çalıştırıyor, kabızlığı önlüyor.

Metabolizma üzerinde son derece etkin rol oynuyor. Metabolizmayı hızlandırıyor ve yağ yakımını kolaylaştırıyor.

Tokluk hissi veriyor ve zayıflamaya yardımcı oluyor.

Moringanın yaprağı, doğal bir anti-aging görevi görüyor ve yaşlanmayı geciktiriyor.

Moringa çayını düzenli kullananlarda cilt kırışıklıkları azalıyor ve daha gergin bir cilt oluşuyor. Moringa tozu, cilt maskesi olarak da kullanılıyor.

Kolesterol düzeyini dengeliyor

Beyin fonksiyonlarının korunmasında fayda sağlıyor.

Moringa tozu vücuttaki glikoz oranını düşürerek şeker hastalığına karşı koruyor.

Antioksidan özelliğiyle karaciğer hastalıklarını tedavi edici özellik sağlıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...