Tgrt Haber
02 Temmuz 2020 11:10

Porselen Makyaj nedir?

Porselen makyaj kusursuz bir ten makyajına sahip olmanın en kolay yoludur. Doğru ve kaliteli makyaj malzemeleri ile yapılan porselen makyaj cildinizi muhteşem gösterir ve gün içinde kalıcılığını korur.

Porselen Makyaj nedir?
Porselen Makyaj nedir?,Porselen Makyaj Nasıl Temizlenir,Porselen Makyaj Malzemeleri,Porselen Makyaj Nasıl Yapılır,Porselen Makyaj Fiyatları
Porselen makyaj genel olarak kapatıcılığı ve kalıcılığının yüksek olması nedeniyle, ciltlerinde yara veya sivilce izi bulunan kişilerce tercih edilir. Bununla beraber özellikle gelinlere ve kamera karşısına çıkacak kişilere de uygulanır. Bu makyaj türü temizleme işleminin oldukça zor ve vakit aldığı, kalıcı etkiyi de ciltte yoğun bırakan bir makyaj uygulamasıdır. Porselen makyajın asıl amacı pürüzsüz bir cilt ve yüz hatlarının doğal görünmesinin sağlanmasıdır. Porselen makyajın etkisi 42 saat gibi uzun bir süre boyunca devam eder. Kalıcılığı yüksek maddelerin kullanılmasından dolayı porselen makyaj sudan etkilenmez ve uygulama sonrası terleme olduğunda akma sorunu ortaya çıkmaz.
 
Porselen Makyaj Nasıl Yapılır?
Porselen makyaj uygulanması sonrası maruz kalınacak etkenlerden dolayı akmaz. Porselen makyaj yapımı daha zordur fakat kalıcılığı yüksektir, sudan etkilenmez ve bozulmaz. Ayrıca cilde doğal, pürüzsüz ve yüz hatlarını öne çıkaracak bir görünüm kazandırır. Porselen makyaj, porselen makyaj seti içerisinde yer alan ürünlerle normal makyaj yaparken ki sıra takip edilerek yapılır. Porselen makyaj için iyi bir baza ve ten rengine en uygun olan fondötene ihtiyaç vardır. Bu ürünleri sırayla kullandıktan sonra transparan pudra ile cildin sabitlenmesi gerekir. Daha sonra ten renginden 2 ton açık iyi bir kapatıcıya ve şeftali tonlarında bir allığa ihtiyaç vardır. Normal makyaj uygulama sırası takip edilerek yapılacak makyaj takma kirpikler ile tamamlanabilir. Makyaj bitiminden sonra sabitleme spreyleri kullanılarak makyajın kalıcılığı artırılabilir ve makyaj sabitlenebilir. 
Porselen Makyaj nedir?
Porselen Makyaj Malzemeleri
Porselen makyajın en temel malzemeleri fondöten ve kapatıcılardır. Genel olarak baktığımızda porselen makyajda porselen fondöten, taş pudra, far bazı, far paleti, kalıcı ruj, dudak kalemi, makyaj bazı, makyaj sabitleyici, kalıcılığı ve etkisi yüksek kapatıcılar, aydınlatıcı ve gölgelendirme tozu gibi özel makyaj malzemeleri kullanılır. Porselen Makyajın makyaj uzmanları tarafından yapılması önerilmekle beraber, makyaj konusunda kendinizi tecrübeli buluyorsanız gerekli malzemeleri temin ederek evde de yapabilirsiniz. New Well, porselen makyaj ürünleri arayanlar için doğru adrestir. Porselen makyaj daha çok gece ve düğün makyajlarında tercih edilir. Gündüz vakitleri içerisinde porselen makyajın kullanılması pek önerilmez. Bunun nedeni ise gün ışığı ile yüzdeki tüm makyaj uygulama detaylarının belli olmasıdır.
 
Porselen Makyaj Fiyatları
Porselen makyaj fiyatlarındaki değişkenliği etkileyen faktörler makyajda kullanılan malzemeler ile birlikte makyajı uygulayan kişinin edindiği deneyim ve yetkinlik şeklinde gösterilebilir Porselen makyajda her makyaj ürününün kalıcılığı en yüksek olan türü tercih edilir. Örneğin kapatıcılık etkisi yüksek olan fondöten, ya da ayrıca bir kapatıcı gibi yüksek kalıcılığa sahip makyaj ürünleri uygulanır. New Well Derma Make-up Cover Foundation 6 farklı ton seçeneğiyle porselen makyajının değişilmez fondötenidir. Porselen makyajın en temel ve kalıcılığı en yüksek malzemeleri fondöten, kapatıcı, kontür ürünleridir. 
Porselen Makyaj nedir?         
Porselen Makyaj Nasıl Temizlenir?
Porselen makyaj diğer makyaj türlerine göre daha kalıcı bir makyaj türüdür ve diğer günlük yapılan makyaj türlerine göre cilt üzerinde daha uzun süre kalır. Bu sebeplerden dolayıdır ki porselen makyajın temizlenmesi diğer makyaj türlerinin temizlenmesine nazaran hem daha zordur hem de daha çok vakit alır. Porselen makyaj temizlenirken cilde zarar verilmemesi ve tüm makyaj kalıntılarının düzgün şekilde çıkarılması açısından porselen makyaj temizleme ürünlerinin kullanılması önerilir. New Well makyaj temizleme suları porselen makyajı temizleme konusunda başarılı ürünlerdir. Bu önerilerin dışında porselen makyaj temizleme aşamaları şunlardır;
• Makyaj temizlenmeye başlamadan önce ilk olarak takma kirpik kullanıldıysa takma kirpikler gözlerden çıkarılır.
• Göz makyajı pamuk ve makyaj temizleme jeli ile kalıntı kalmayacak şekilde temizlenir. Göz makyajı çıkarılırken içten dışa doğru silinmelidir.
• Yüz üzerinde yer alan allık ve fondötenler temizlenir.
• Daha sonra ruj temizlenir ve cilt ılık su ile yıkanır.
 
Gelin Porselen Makyajı
Gelin porselen makyajının türü gelinin isteğine ya da profesyonelin en uygun olduğunu düşündüğü türe göre şekillenebilir. Örneğin iri ve dikkat çekici bir göz makyajı, daha hafif ve kır düğünleri için tercih edilebilecek hafif bahar ve yaz makyajları, sadelik ile büyüleyici doğal tonlardan sade bir gelin makyajı ya da kalıcılığı en üst seviyede, rahat rahat yemek yiyip dans edebileceğiniz dikkat çeken bir gelin porselen makyajı tercih edilebilir.
Porselen Makyaj nedir?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...