Tgrt Haber
26 Ağustos 2021 13:00

Pfizer/BioNTech: 3. doz iki doza göre 3 kattan fazla koruyor

Birçok ülke Covid-19'la mücadelede 3. doz aşı uygulamasına geçmişken Pfizer/BioNTech'ten beklenen açıklama geldi.

Pfizer/BioNTech: 3. doz iki doza göre 3 kattan fazla koruyor
covid-19,aşı,koronavirüs,pfizer,biontech

Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantıyla beraber Covid-19 vakalarında artış yaşandı. Birçok ülke Delta varyantına karşı 3. doz aşılama uygulamaya başladı. Geçtiğimiz günlerde İsrail Sağlık Bakanlığı, 3. doz aşının ikiye kıyasla 4 kat daha fazla koruduğunu belirtti, konuya ilişkin beklenen bir açılamada Pfizer/BioNTech'ten geldi.

Pfizer, 3. doz aşının etkisini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada 3. doz aşının koronavirüse karşı antikorlarda üç kattan fazla artış sağladığını açıkladı. Pfizer ayrıca üçüncü doz aşı için ABD'deki düzenleyici kurumlardan da onay istedi. 

İSRAİL'E GÖRE 3. DOZ 4 KAT FAZLA KORUYOR

Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili bir açıklama da İsrail'den gelmişti. Sağlık Bakanlığı yetkilileri üç doz BioNTech/Pfizer aşısının koruyuculuk oranının iki doza kıyasla dört kat daha fazla olduğunu açıklamıştı.

İsrail Sağlık Bakanlığı verilerinde, Pfizer/BioNTech aşısının üçüncü dozunun 60 yaş ve üzeri kişilerde virüsün bulaşması ve ağır hastalık riskine karşı ilk iki doza göre çok daha fazla koruma sağladığı belirtilmişti. Üçüncü doz aşının uygulanmasından 10 gün sonra virüs riskine karşı iki doza kıyasla 4 kat daha fazla koruma sağladığı açıklanmıştı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...