Tgrt Haber
21 Ağustos 2022 16:19 - Güncelleme : 21 Ağustos 2022 17:00

Covid-19 tedavisinde yeni umut ozon terapisi! Hem böbrek hastalığından hem göz hasarından koruyor

Dünyada ve ülkemizde son dönemlerde yaygın olarak kullanılan tedavi yöntemlerinden biri de ozon terapisi. Bu tedavi yöntemi ozon gazıyla hücreleri yenileyerek tüm hastalıklara karşı savaşıyor ve koruyucu bariyer görevi görüyor. Şimdilerde ozon terapisini Covid-19 hastalığından korunmak için etkin bir rol oynuyor. Nörolog Dr. Hatice Köse Özlece, ozon terapisinin covid-19’a karşı tedavi edici etkisini açıklıyor.

Covid-19 tedavisinde yeni umut ozon terapisi! Hem böbrek hastalığından hem göz hasarından koruyor
ozon tedavisi,koronavirüs,covid19,ozon terapisi

Nörolog Dr. Hatice Köse Özlece, ozon terapisinin tüm dünya ülkelerinde uzun yıllardır kullanılan ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış bir tedavi yöntemi olduğunu söylüyor. Ozon terapisinin tamamlayıcı bir tedavi yöntemi olduğunu ve ozon gazının bilinen en güçlü oksidan maddelerden biri olduğunu belirten Özlece, bu maddenin vücuda girdiğinde hastalıklarla savaştığını ve hücreleri yenileyen antioksidan sistemi aktif ettiğini bildiriyor.

OZON TERAPİSİ HANGİ HASTALIKLARDA ETKİLİDİR?

Dr. Özlece, vücutta antioksidan sistemin aktif hale gelmesiyle birçok hastalıkta geri dönüşümlü tedavinin mümkün olabileceğini belirtiyor. Özlece, özellikle küçük damarların etkilendiği diyabet ve diyabetin sebep olduğu sinir hasarları, böbrek hasarları, göz hasarları  ve buna benzer hastalıklarda, küçük damar hastalıklarında, yaralarda, kapanmayan diyabetik yaralarda ve dolaşım bozukluklarında son derece etkili ve güvenilir bir yöntem olduğunu belirtiyor.

Covid-19 tedavisinde yeni umut ozon terapisi! Hem böbrek hastalığından hem göz hasarından koruyor

OZON TERAPİSİNİN COVİD-19’A ETKİSİ

Uzun yıllardır dünyada ve Türkiye’de ozon terapisinin kullanıldığını belirten Dr. Özlece, terapinin Covid-19’a karşı etkisini şu sözlerle ifade ediyor: "Ozon gazı özellikle antiviral, antibakteriyel ve antimikotik olduğu için yani virüsler, bakteriler ve mantarlara karşı çok yoğun etkili bir savaşçı olduğu için özellikle son dönemde Covid-19 hastalarında hem hastalık döneminde hem hastalıktan korunmada hem de hastalık sonrası hızlı toparlanmada kullanılan bir tedavi haline geldi” Dr. Özlece, ayrıca ozon terapisinin bağışıklığı güçlendiren, yaşlılık etkilerini geciktiren, uykuyu düzenleyen ve cildi güzelleştiren önemli bir yöntem olduğunun altını çiziyor.

HAMİLELER İÇİN UYGUN DEĞİL

Ozon terapisinin bazı hastalarda güvenli olamayacağını belirten Dr. Özlece, konuyla ilgili şu bilgileri veriyor: “Gebeliğin ilk 3 ayında tedaviyi kullanmak istemiyoruz. Bununla birlikte tiroidi fazla çalışan, hipertiroid hastalarında tedavinin kullanılmaması öneriliyor. Yine bir enzim olan glikoz 6 fosfat dehidrogenaz enzim eksikliği muhtemel kişilerde de bu tedavi kullanılamıyor. Bunun dışındaki her yaş grubunda ve birçok hastalığın tamamlayıcı tedavisi olarak güvenle kullanabileceğimiz bir yöntem."

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...