Tgrt Haber
29 Aralık 2021 10:48

Omicron’un yeni belirtisi ortaya çıktı! El, ayak, parmak ve dirseklere dikkat!

Omicron’un üzerindeki sır perdesi her geçen gün biraz daha kalkıyor. İngiltere’deki Kovid-19 hastaları üzerinde yapılan analizlere göre Omicron’un “dördüncü anahtar belirtisi” deri üzerinde meydana gelen değişiklikler.

Omicron’un yeni belirtisi ortaya çıktı! El, ayak, parmak ve dirseklere dikkat!
Omicron belirtileri,Koronavirüs belirtileri

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs’ün yeni varyantı Omicron ile ilgili her geçen gün yeni bilgiler gün yüzüne çıkıyor. İngiltere’de Kovid-19 hastaları üzerine yapılan çalışmalara göre Omicron’un belirtileri daha önceki klasik Kovid-19 ve Delta gibi varyantlarından oldukça farklı. Yani virüs öksürük, ateş, koku ve tat kaybını içeren geleneksel Koronavirüs belirtilerinin dışında yeni semptomlarıyla kendini gösteriyor. 

EL, AYAK, DİRSEKLERE DİKKAT! 

Omicron, Delta varyantına göre daha hafif geçse de vücudun farklı yerlerini hedef alıyor. Yapılan araştırmalar, özellikle Omicron testi pozitif çıkan birçok hastanın cilt sorunları yaşadıklarını ortaya koydu. Buna göre Omicron'un az bilinen ancak yaygın semptomlarından biri deri döküntü. Omicron  enfeksiyonunun “dördüncü anahtar belirtisi” olarak adlandırılan deri döküntüsü, Covid-19 pozitif hastalarda iki şekilde ortaya çıkıyor. Birincisi kabarmış şişlikler şeklinde, kaşıntılı, genellikle avuç içi ve ayaklarda ortaya çıkan kurdeşen tipi bir döküntü. İkinci tipi küçük, kaşıntılı, kırmızı şişlikler olarak ortaya çıkan, dirseklerde, dizlerde ve el ve ayakların arkalarında görülen dikenli bir döküntü. Bu belirtiler hastalarda günlerce hatta aylarca sürebiliyor. Ciltteki üçüncü yaygın belirtisi ise el ve ayak parmaklarında görülen ağrılı kırmızı ve mor yumrular. Bu belirtiler daha çok gençlerde görülüyor. 

Omicron’un yeni belirtisi ortaya çıktı! El, ayak, parmak ve dirseklere dikkat!

DİĞER YAYGIN BELİRTİLERİ 

Araştırmalar, bu cilt semptomlarının mevcut Covid-19 ile bağlantılı başka bir semptom olmadığında bile ortaya çıkabileceğini ortaya çıkardı. 
Omicron'un orijinal Koronavirüs semptomlarından farklı olan diğer yaygın semptomları şunlar: 
-Boğazda kaşıntı hissi
-Burun akması
-Hapşırma
-Hafif kas ağrıları
-Aşırı yorgunluk
-Gece terlemeleri
-Beyin sisi 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...