Tgrt Haber
14 Ocak 2022 07:02

İstanbul İl Sağlık Müdüründen Omicron açıklaması: Şubatta rahatlarız

Kısıtlama düşünmediklerini belirten Memişoğlu "Maske ve mesafe kuralı devam edecek. Omicron’da ocak sonu itibarıyla vakaların düşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

İstanbul İl Sağlık Müdüründen Omicron açıklaması: Şubatta rahatlarız
sağlık,,omicron,,koronaivrüs,,covid 19,,dsö,

Omicron varyantı dünya genelindeki yayılımıyla vaka sayılarında rekor yükselişe sebep olurken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İstanbul’daki Omicron vakalarındaki artışa dikkat çekmişti. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu da megakentteki son duruma ilişkin bilgi verdi. Memişoğlu, hastanelerdeki son durumdan vaka sayılarına kadar İhlas Haber Ajansına önemli açıklamalarda bulundu.

SALGININ SEYRİ NETLEŞECEK

Omicron varyantı sonrası İstanbul’da vaka sayısında yaşanan büyük artışa ilişkin konuşan Memişoğlu “Şu anda hastanelerimizde hasta sayımız yönetilebilir hâlde hiçbir sıkıntımız yok. Yükseliş trendinden sonra düşer mi düşmez mi onu bu hafta göreceğiz. Önümüzdeki 1 hafta salgının seyrini daha netleştirecektir. Ocak sonu itibarıyla aşağı doğru bir seyir olmasını öngörüyoruz. Şubat ayında biraz daha rahatlayacağımız konusunda bir öngörümüz var. Ayrıca kısıtlama uygulamaları yerine kişisel tedbirin ön planda olduğu bir süreci hayata geçirmeliyiz. Maske, mesafe o kültürü oluşturduk artık biz bunu yasaklarla kısıtlarla değil insanları bilinçlendirerek, eğiterek ve uyumunu sağlatarak başarmaya çalışıyoruz” dedi

VİRÜSTE YENİ DÜNYA REKORU

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, günlük koronavirüs vaka sayısı ilk defa 3 milyonu geçti. DSÖ, son 24 saatte toplam vaka sayısının 3.395.785, ölü sayısının ise 7.735 arttğını bildirdi. Teyit edilen vakalarda ilk sırada Amerika Birleşik Devletleri 61.332.277, ardından Hindistan 36.070.510, Brezilya 22.558.695, İngiltere 14.732.598 ve Fransa 12.246.358 kişi olarak kayıtlara geçti. ABD, koronavirüs ölümleri açısından 833.519 ile listenin başında, ardından 620.091 kişi ile Brezilya ve 484.655 kişi ile Hindistan geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...