Tgrt Haber

Koronavirüs rehberi güncellendi: Öğrencilerin izolasyon süresinde değişiklik

03 Ekim 2021 09:04
Koronavirüs rehberi güncellendi: Öğrencilerin izolasyon süresinde değişiklik
koronavirüs,öğrenci,okul,izolasyon,karantina

Sağlık Bakanlığı'nın güncellediği koronavirüs rehberine göre, okullarda uygulanacak karantina süresi 4 güne düşürüldü. 5. gün PCR testine girecek öğrencilerin test sonucunun negatif olması durumunda izolasyon sona erecek.

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi’ni güncelledi. Okullarda uygulanacak yeni temaslı takibi rehberine göre, öğrencilerde uygulanacak karantina süresi 5 gün olarak belirlenirken 5'inci günde yapılan PCR sonucunun negatif olması durumunda izolasyon sonlandırılacak.

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi’nde güncellemeye gitti. Yapılan güncellemeye göre yakın temaslı kabul edilen ilk ve orta öğretim öğrencilerinden, semptom gelişmemiş olanlara 5. günde yapılan PCR sonucunun negatif olması durumunda okullarına devam edebilecek.

Koronavirüs rehberi güncellendi: Öğrencilerin izolasyon süresinde değişiklik

PCR TESTİ YAPILMAZSA 10 GÜN KARANTİNA

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi’nde yer alan ilgili güncelleme bölümünde ise şu ifadeler yer aldı:

"Yakın temaslı kabul edilen ilk ve orta öğretim öğrencilerinde semptom takibi yapılarak, semptom gelişmemiş olanlara 5. günde yapılan PCR sonucunun negatif olması durumunda maske ve mesafe kuralına uymak suretiyle; PCR yapılmadığı durumda ise 10. günde maske ve mesafe kuralına uymak suretiyle karantinaları sonlandırılarak okula devam edebilirler."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...