Tgrt Haber
28 Temmuz 2022 10:17 - Güncelleme : 28 Temmuz 2022 10:30

Maymun çiçeğine yakalanan Türk, dünya gündeminde: 11 gün hastanede kaldı, 4 battaniye ile yattı!

Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmak için, Londra'da yaşayan 35 yaşındaki Türk Harun Tulunay'ın tedavi sürecini internet sitesinden paylaştı. DSÖ'de yer alan bilgilere göre, virüsü en ağır geçirenlerin başında geldiği öğrenilen Tulunay'ın, iyileşme sürecine vurgu yaptığı paylaşımında maymun çiçeği durdurulabilir mesajını verdi. Öte yandan Tulunay'ın hastalığın ilk dönemlerinin zor geçtiğini ve öleceğini düşündüğünü söylediği belirtildi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
Maymun çiçeğine yakalanan Türk, dünya gündeminde: 11 gün hastanede kaldı, 4 battaniye ile yattı!
dsö,maymun çiçeği

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu ilan edilen ve rehber yayımladığı Maymun çiçeği virüsüne yakalanan 35 yaşındaki Türk Harun Tulunay'ın tedavi sürecini paylaştı. Birleşmiş Milletler’in sitesinde de paylaşılan haberde, İngiltere’nin başkenti Londra’da maymun çiçeği virüsüne yakalanan arun Tulunay'ın bir tedavi ve tecrit sürecinden sonra sağlığına kavuştuğu bildirildi.

Hastanedeki tedavi sürecine ait fotoğrafların da paylaşıldığı Tulunay'ın 11 gün boyunca hastanede kaldığı, bu süreçte boğazının ağrıdığı ve yutkunmakta zorlandığı belirtildi. Ayrıca doktorlar tarafından tedavi sürecine alınan en ağır hastalardan biri olduğu bildirilen Tulunay'ın, ilk olarak koronavirüs olduğunu düşündüğünü ancak daha sonra yapılan testte maymun çiçeği virüsü olduğunu öğrendiği ifade edildi.

DÖRT BATTANİYE İLE UYUDU

Hastalığı hissettikten sonra ağrı kesici ve ateş düşürücü almasına rağmen iyileşmediği ve hastaneye gittiği belirtilen Tulunay'ın, Londra'da yaşanan rekor sıcak hava dalgasına rağmen dört battaniyeyle yattığı, ateşten kızarıklıklar çıkardığı belirtildi.

Maymun çiçeğine yakalanan Türk, dünya gündeminde: 11 gün hastanede kaldı, 4 battaniye ile yattı!

Tulunay'ın ayrıca, “Bir arkadaşım beni aradı ve ona hiçbir şey düzelmediği için öleceğimi düşündüğümü söylediğimi açıkça hatırlıyorum” ifadelerini kullandığı da ifade edildi.

DSÖ VİRÜSE KARŞI UYARDI

Maymun çiçeği virüsü üzerine çalışmalar gerçekleştiren bilim insanları, vakaların her geçen gün artacağını ve virüsün yayılmasının önüne geçmek için zamanın her geçen gün daraldığına dikkat çekti.

DSÖ ayrıca, 2 Ağustos tarihine kadar 88 ülkede 27 binin üzerinde maymun çiçeği virüsü vakasının tespit edilebileceği tahminini yaparken, 6 gün içerisinde 18 yeni ülkede virüsün görülebileceğini ve vaka sayılarının 10 bin artabileceğini vurguladı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...