Tgrt Haber

Korkulan oluyor! Maymun çiçeği bir ülkeye daha sıçradı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
03 Haziran 2022 13:33 - Güncelleme : 03 Haziran 2022 14:03
Korkulan oluyor! Maymun çiçeği bir ülkeye daha sıçradı
Maymun çiçeği,Vaka,Virüs,Letonya

Dünyanın tedirginlikle takip ettiği maymun çiçeği virüsü bir ülkeye daha sıçradı. Afrika kökenli hastalık şuana kadar 30'dan fazla ülkede görüldü. Letonya'dan yapılan en son açıklamada virüsün ülkede görüldüğü aktarıldı.

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bir çok ülkede görülen maymun çiçeği virüsü, dünya tarafından tedirginlikle takip ediliyor. Orta ve Batı Afrika’daki ormanlık alanlarda görülen ve endemik virüs türleri arasında yer alan maymun çiçeği virüsünün bulaşma hızının arttığı bu günlerde bir ülkeye daha sıçrağı haberi geldi.

YURT DIŞINDA EFEKTE OLDU

Maymun çiçeği virüsüne son olarak Letonya’da görüldü. Letonya Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden yapılan açıklamada, ülkede 1 kişide hastalığın tespit edildiğini duyuruldu. Hastanın 50 yaşında olduğunu ve yurtdışına gittiği sırada enfekte olduğunu belirtti.

MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ İÇİN İLK YASAK

Öte yandan geçtiğimiz günlerde maymun çiçeği virüsünden kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti. Bununla birlikte dünyada ilk olarak maymun çiçeği virüsü için ilk yasak geldi. Nijerya Tarım Bakanı ülkede tüm vahşi hayvan avcıları ve tacirlerine iş durdurma talimatı verdi, vahşi hayvan eti satışı da yasaklandı.

Ülke genelinde fare, antilop, vahşi domuz, yılan ve şempanze gibi hayvanların etlerinin satıldığı çok sayıda pazar bulunuyor. Virüsün vahşi hayvan eti tüketilmesiyle bulaştığına dair kanıt olmasa da kararın önlem amacı taşıdığı belirtiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...