Tgrt Haber
10 Kasım 2021 14:47

Limonlu çay içmenin faydaları nedir? Limonlu çay içmek zayıflatır mı, çaya limon sıkmak...

Siyah çay, kahvaltıların, edilen uzun sohbetlerin ve yemek sonrası yenen tatlıların vazgeçilmezlerindendir. Çay tüketiminin çok fazla olduğu ülkemizde, çaya limon sıkmak da tercih edilmektedir. Peki, çaya limon sıkmanın faydaları nedir? Limonlu çay içmek zayıflatır mı? Haberimizde...

Limonlu çay içmenin faydaları nedir? Limonlu çay içmek zayıflatır mı, çaya limon sıkmak...
limonlu çay,sağlık,zayıflamak,çay,faydaları

Çaya limon sıkmak, birçok kişinin sevdiği lezzeti yakalaması vazgeçilmez bir tercihlerden biridir. Çayseverlerin kış aylarında sık sık içtiği limonlu çay, içenlere keskin bir aroma verir. C vitamini deposu olan limon, çay ile birleştiğinde vücuda hangi faydaları sağlar? Limonlu çay içmenin faydaları nelerdir? Limonlu çay içmek kansızlık yapar mı? Limonlu çay içmenin az bilinen faydaları haberimizde...

Limonlu çay içmenin faydaları nedir? Limonlu çay içmek zayıflatır mı, çaya limon sıkmak...

LİMONLU ÇAY İÇMENİN FAYDALARI

Kilo Vermeye Yardımcı
Limonlu çay, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayarak kilo verilmesine yardımcı olur. Metabolizmayı da hızlandıran limonlu çay böylece yağ yakımını da hızlandırır. 

  • Kalp Dostu

Limonlu çayda bulunan "kateşin" adlı bileşim, kalp dostudur ve kalp sağlığına iyi gelmektedir. Kalp krizi riskini de azaltan limonlu çayın tüketimi oldukça mühimdir.

  • Bağırsakların Emilimini Arttırır

Bağırsakların çalışmasına ve emilim sağlamasına yardımcı olan limonlu çay, kabızlığın çözümlerinden biridir. Bağırsakların düzgün çalışmasını destekleyen limonlu çay, düzenli olarak tüketilebilir.

  • Bağışıklığı Güçlendirir

İçeriğindeki C vitamini sayesinde, kış aylarında sık sık karşılaşılan grip, öksürük gibi hastalıklara karşı koruyucu bir içecektir. Çayın içine bırakılan minik bir limon dilimi ya da sıkılan birkaç damla limon, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur. 

  • Enerjiyi Arttırır

İçerdiği vitaminler ve fresh yapısı sebebiyle, içen kişiye enerji verir.

  • Anemiye İyi Gelir

Çay, kansızlığa sebebiyet verebilir. Bu sebeple siyah çayın içine sıkılan birkaç damla limon bunun önüne geçecektir.

  • Antioksidanlardan Korur

Çaya limon sıkmak, çayın içerisindeki antioksidanların olumsuz etkilerinden korur. 

ÇAYIN TARİHİ

Çay, M.Ö.  2737 yılında, Çin'de medikal amaçlarla kullanılmaya başlanmıştı fakat süreç içinde, çay, suyla bir araya gelen bir içeceğe dönüşmüştür. M.Ö. 10. yüzyılda ilk kez içecek olarak kullanılmıştır. 

Çay, 1940 yılında İngiltere'den sipariş edilen çay makineleri, II. Dünya savaşının sonunda Türkiye'ye gelmiştir. 1946 yılında Türkiye'ye ulaşan makinelerle birlikte, 1947 yılında Rize'de ilk çay fabrikası açılmıştır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...