Tgrt Haber
16 Temmuz 2021 08:28

'Aşı kısırlık yapıyor' algısı için özel tim

Aşılamanın en düşük olduğu iller arasında olan Siirt’te, sağlık çalışanları ‘Aşı kısırlık yapıyor’ algısını değiştirmek için sahaya indi. Ekipler kapı kapı gezerek vatandaşa aşının kısırlık yapmadığını anlatıyor.

'Aşı kısırlık yapıyor' algısı için özel tim
aşı,,koronavirüs,,kovid 19,

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında kullanılan aşı, vatandaşlara uygulanmaya devam ederken, Siirt genelinde aşılama oranı düşük olması vakaların artmasını da beraberinde getirdi.

Aşılamanın en düşük olduğu iller arasında bulunan Siirt'te, sağlık çalışanları 'aşı kısırlık yapıyor' algısını değiştirmek için sahaya indi. Kapı kapı gezen ekipler, bu düşüncenin bir hurafe olduğuna ikna ettiği vatandaşların aşı olmasını sağlıyor.

'Aşı kısırlık yapıyor' algısı için özel tim

AŞI EKİBİ DEDİKODU İLE UĞRAŞIYOR

Siirt İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, bazı vatandaşların aşı yapanlarda kısırlık yaptığı, gebe olanlarda da düşük yaptığı gibi söylentiler duyduklarını ve sahaya inerek birebir vatandaşlara aşının herhangi bir yan etkisi olmadığını kısırlık ve gebelerde düşüklüğe neden olmadığını anlattıklarını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür "Güneydoğu'da maalesef vakalar tekrardan arttı. Bunun da birinci sebebi aşı oranının düşüklüğü... Vatandaşlar aşının kısır yaptığına, hamilelerde düşüğe sebep olduğuna inanıyor. Bu algıyı kırmaya çalışıyoruz" diyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...