Tgrt Haber
16 Mart 2022 00:00 - Güncelleme : 17 Mart 2022 00:27

Sağlık Bakanı Koca: Bazı şeyler eskisi gibi olmayacak

Sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. Konuyla ilgili Twitter hesabından paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "14 Marttan sonra ikinci büyük gün. Bazı şeyler asla eskisi gibi olmayacak, bazı haksızlıklar tarih olacak! Bugün büyük bir adım atıldı" dedi.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.
Sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter'dan yaptığı paylaşımda, sağlıkta şiddet suçlarının önlenmesi ve Malpraktis davalarındaki haksızlıkların sona erdirilmesi için ilgili kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören teklifin, Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulduğunu ve Adalet Komisyonuna sevk edildiğini belirtti.

BAZI ŞEYLER ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Koca yaptığı paylaşımda şunları dile getirdi:

Sağlık camiası için, Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından ilk açıklamanın yapıldığı 14 Mart'tan sonra ikinci büyük gün. Bazı şeyler asla eskisi gibi olmayacak, bazı haksızlıklar tarih olacak! Bugün büyük bir adım atıldı.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1504169253389361155

KATALOG SUÇLAR ARASINA ALINACAK

Suçun, karşısında yıldırıcı yasayı bulacağını aktaran Koca, şunları kaydetti:

Sağlık çalışanlarına karşı işlenen kasten yaralama suçu, Ceza Muhakemesi Kanunundaki Katalog Suçları arasına alınıyor. Tıpkı kasten öldürme gibi, silah kaçakçılığı, işkence gibi. Sağlık personeline karşı kasten yaralama, tutukluluk için tek başına karine teşkil edecek. Artık hakim ve savcılarımız başka gerekçeye ihtiyaç duymadan tutuklama kararı verebilecek.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1504194427568463880

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...