Tgrt Haber
29 Aralık 2021 09:23

Almanya açıkladı: Biontech üretecek! Kanser aşısında tarih belli oldu

Uzun süredir bilim insanlarının üzerine çalıştığı kanser aşısının uygulanacağı tarih netleşti. Aşıyı BioNTech üretecek.

Almanya açıkladı: Biontech üretecek! Kanser aşısında tarih belli oldu
Kanser aşısı,Biontech,Koronavirüs aşısı

Dünyada her yıl yaklaşık 20 milyona yakın yeni kanser vakası ortaya çıkarken yaklaşık 10 milyon kişi de kanserden hayatını kaybediyor. Uzun süredir bilim insanları kanser aşısı üzerine çalışmalar yapıyordu. Nihayet araştırmalar sonuç verdi. Alman Kanser Toplumu, Koronavirüs’te kullanılan mRNA teknolojisinin kanser aşısında da kullanılacağını belirtti. 2022 yılında kanser aşısının uygulanabileceğini bildiren Alman Kanser Toplumu, BioNTech’in aşıyı üreteceğini kaydetti. 

Almanya açıkladı: Biontech üretecek! Kanser aşısında tarih belli oldu

KANSERLE MÜCADELEDE YENİ DÖNEM 

Alman Kanser Toplumu Başkanı Prof. Dr. Thomas Seufferlein, "Cilt kanseri için mRNA aşılarının sonuçları etkileyici. 2022 yılında kanser aşısı onay alabilir" dedi. Seufferlein, "BioNTech cilt kanseri aşısını zaten test ediyor. Yakın zamanda da kolon kanserine karşı çalışma yapacaklarını açıkladı" dedi. Kanser aşısının onaylanıp piyasaya sürülmesiyle kanserle mücadelede yeni bir döneme girilmiş olacak.
Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Prof. Özlem Türeci'nin kurduğu BioNTech şirketi, Koronavirüs aşısı geliştirmeden önce zaten kanser aşısı üzerine çalışmalar yapıyordu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...