Tgrt Haber
17 Kasım 2022 15:53 - Güncelleme : 17 Kasım 2022 16:16

Grip mi Korona mı geçiriyoruz? Prof. Dr. Şevket Özkaya uyardı: Komplike bir süper enfeksiyon var

Son zamanlarda ortaya çıkan salgın hem grip hem Covid-19 belirtileri gösteriyor. Öksürük, ateş ve eklem ağrısı yapmasına rağmen yatağa düşürmüyor. Fakat bir türlü de geçmek bilmiyor. Prof. Dr. Şevket Özkaya, Covid-19 nedeniyle bağışıklık sisteminin zayıfladığına dikkat çekerek “Bu da diğer virüslere karşı bizleri savunmasız kıldı. Ortada komplike bir süper enfeksiyon var” dedi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Grip,Covid,Enfeksiyon

Havalar soğudu, grip mevsimi başladı. Son zamanlarda testsiz grip mi yoksa Covid-19 mu olduğu anlaşılmayan bir hastalık ortaya çıktı.  Öksürük, ateş ve eklem ağrısı yapmasına rağmen kişiyi yatağa düşürmüyor ancak bir türlü geçmiyor da. Peki geçirdiğimiz hastalık gerçekten grip mi yoksa  Covid-19 mu?  Sorunun cevabını TGRT Haber’de Göğüs Hastalıkları Uzman Prof. Dr.  Şevket Özkaya verdi. Özkaya, yaşanan durumu şöyle özetledi: “Aslında bu durum toplumda tek bir virüs ile açıklanamıyor. Şu an dolaşımda olan birkaç virüs özellikle grip virüsü dediğimiz bu virüs, solunum yollarını etkileyen diğer virüsler ile beraber Covid’in komplike bir süper enfeksiyon olduğunu düşünüyoruz.”

HERKESTE COVİD-19 VİRÜSÜ VAR 

Son günlerde yaygın olarak görülen virüs yatağa düşürmüyor. Ancak uzun süren ateş, halsizlik, boğaz ve eklem ağrılarına yol açıyor. Profesör Özkaya, bunun sebebinin bağışıklık sisteminin Covid-19 yüzünden zayıflaması olabileceğini belirterek “Bu grip benzeri şikayetlerin sebebine bakacak olursak Covid’in bağışıklık sistemimizi gerçekten değiştirdiğini ve etkilediğini görüyoruz. Şu an neredeyse herkeste hastalık yapmayacak kadar bir Covid-19 virüsü mevcut. Bu bizim bağışıklık sistemimizi olumsuz yönde etkiledi. Pandemi öncesinde bizi hasta etmeyecek grip ve diğer solunum yolları virüsleri zeminde Covid’in olması nedeniyle bizi hasta etmeye başladı” ifadelerini kullandı. 

Grip mi Korona mı geçiriyoruz? Prof. Dr. Şevket Özkaya uyardı: Komplike bir süper enfeksiyon var

MASEKEYE DÖNME ZAMANI 

Özkaya, çare olarak yeniden kişisel tedbirleri öneriyor yani "maske, mesafe, hijyen." “Sanırım maskenin zamanı tekrar geri geldi” diyen Özkaya,  bunun nedenlerini şöyle açıklıyor: “Bu ölümcül bir Covid-19 salgını için değil, toplumda artan diğer solunum yolları virüslerine karşı korunmak için maske, mesafe ve hijyen kurallarına tekrar dönmemiz gerektiğini düşünüyoruz.” 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...