Tgrt Haber
31 Ekim 2021 09:31

Covid-19 biyolojik silah iddiası! ABD raporu gerçeği ortaya çıkardı

ABD istihbarat teşkilatları, uzun zamandır merakla beklenen Covid-19 raporunu açıkladı. Koronavirüsün biyolojik silah olarak kullanılmak için üretilmediği netliğe kavuştu.

Covid-19 biyolojik silah iddiası! ABD raporu gerçeği ortaya çıkardı
covid-19,koronavirüs,abd

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü Ofisi'nin Covid-19 raporu, uzun bir süredir merakla bekleniyordu, o rapordaki gizlilik sonunda ortadan kalktı. Covid-19'un bir laboratuvardan sızdığı ya da doğal geliştiği yönündeli iki farklı ihtimal olduğu fakat hala virüsün kaynağının netleşmediği belirtildi. Koronavirüsün biyolojik bir silah olarak kullanılmak amacıyla geliştirilmediği ise raporda kesin olarak yer aldı.

İstihbaratçıların ise virüsün olası kaynağı konusunda bölünmüş olduğu öğrenildi. Dört istihbarat servisinin, koronavirüsün enfekte bir hayvandan ya da başka bir virüsten kaynaklandığını belirtti. Fakat bu sonuca güven seviyesi 'düşük' seviyede olarak açıklandı. Yalnız bir istihbarat servisinin Çin'deki Wuhan Viroloji Enstitüsünden kaynaklı 'laboratuvar kazası' sonucu sızma nedeniyle insana virüsün bulaştığına dair 'orta derece güven'e işaret ettiği kaydedildi.

Covid-19 biyolojik silah iddiası! ABD raporu gerçeği ortaya çıkardı

Çinli yetkililerin 2019'un sonlarında Wuhan şehrinde ilk Covid-19 salgınının patlak vermesinden önce virüsün varlığından haberdar olmadığı belirtilen raporda, Çin'in uluslararası soruşturmayı engellediği ve bilgi paylaşımına direndiği kaydedildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...