Tgrt Haber
16 Ağustos 2021 14:20

Bakan Koca'dan 4. doz açıklaması: Gerekliliği yoktur

Sağlık Bakanlığının yayımladığı aşılamaya ilişkin yeni kararlar kapsamında açıklanan 4. doz uygulaması, vatandaşlarda merak uyandırdı. Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 4. dozun yalnızca özel seyahat için talep edildiğini ve gerekliliğinin olmadığını belirtti.

Bakan Koca'dan 4. doz açıklaması: Gerekliliği yoktur
fahrettin koca,aşı,dördüncü doz,seyahat

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bu sabah yapılan açıklama ile aşılamada yeni kararları kamuoyu ile paylaştı. Bu kapsamda, aşılamda yaş sınırı 15 yaşa düşerken kronik rahatsızlığı bulunan 12 yaş ve üstü çocukların da aşılanmasına başlanacağı duyuruldu. Bilgilendirmede, 4. dozun da üçüncü dozdan 21 gün sonra yapılacağının belirtilmesinin ardından vatandaşlarda, '4. doz aşı gerekli mi?' sorusunun cevabını merak ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, dördüncü doz uygulamasının, iki doz mRNA aşısı talep eden ülkelere seyahat edeceklere yönelik olduğunu belirterek, "Özel seyahat için talep edilmesi dışında ek bir aşı gerekliliği yoktur." bilgisini paylaştı.

Bakan Koca'dan 4. doz açıklaması: Gerekliliği yoktur

'TIBBİ GEREKLİLİK KESİNLİKLE YOKTUR'

Bakan Koca paylaşımında, bazı ülkelere girişte sadece belirli aşı türlerinin kabul edildiğini hatırlattı.

Koca, "İlgili ülke düzenlemelerine uymak üzere 2 doz mRNA aşısı olmayı talep eden kişiler için özel bir düzenleme yapılmıştır. Özel seyahat için talep edilmesi dışında ek bir aşı gerekliliği yoktur. Bugün itibarıyla 2 doz mRNA aşısı ya da 3 doz inaktif aşı olmuş kimsenin ek bir doz aşı olmasını gerektiren bir durum söz konusu değildir. Böyle bir tıbbi gereklilik de kesinlikle yoktur." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'dan 4. doz açıklaması: Gerekliliği yoktur

AŞILAMADA YENİ KARARLAR

  • Bu kapsamda 15 yaş üstündekiler ile kronik hastalığı bulunan 12 yaş üstündekilere Kovid-19 aşı hakkı tanımlandı.
  • Sağlık çalışanları ve öncelikli gruptakilere ise dördüncü doz aşı hakkı verildi.
  • Ayrıca, yurt dışına çıkışlarda bazı ülkeler tarafından iki doz BioNTech aşısı istenmesi nedeniyle, iki doz Sinovac ve bir doz BioNTech yaptıranlara dördüncü doz aşı hakkı tanımlandı.
  • Bu kapsamdaki kişilerden isteyenler dördüncü doz aşılarını yaptırabilecek.
  • -PCR testi pozitif çıkanlar bir ay sonra aşı olabilecek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...