Tgrt Haber

Aşılamada yeni dönem: Yaş sınırı 25'e indi

22 Haziran 2021 10:37
Aşılamada yeni dönem: Yaş sınırı 25'e indi
Kovid-19,Aşı,Aşılama,Koronavirüs,Fahrettin Koca

Türkiye aşılamada yeni bir döneme girdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından, aşıda yaş sınırının 25'e indirildiğini açıkladı. Koca, "İlk randevular yarın. Gençlik salgına karşı harekete geçsin" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşılamada yeni dönemi sosyal medya heasbında duyurdu. Bakan Koca, "Aşı randevularında yaş sınır 25'e indi. Randevu alan gençler, aşı olmayı ertelemiş büyükleri varsa konuşup, randevu için yardımcı olsun. İlk randevular yarın. Gençlik salgına karşı harekete geçsin" ifadelerini kullandı.

Aşılamada yeni dönem: Yaş sınırı 25'e indi

YASAKLAR 1 TEMMUZ'DA KALKIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları açıklamıştı. Erdoğan, 1 Temmuz'dan itibaren sokağa çıkma yasağının tamamen kaldırıldığını duyurdu. Şehirler arası seyahat kısıtlamalarıyla, şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalarında sona ereceğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Temmuz itibariyle kamuda normal mesai düzenine geçileceğini de sözlerine ekledi.

AŞILAMA TAKVİMİ HIZLA YÜRÜTÜLÜYOR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda, koronavirüs(Kovid-19) aşısının tedarikinin bir hayli güç olduğu bir dönemde vakitlice yaptıkları bağlantılar sayesinde hızlı bir aşılama takvimi yürüttüklerini belirterek, "Şu anda gayet iyi durumdayız. İnşallah bu musibetin üstesinden yakında geleceğiz." dedi.

21 HAZİRAN KORONAVİRÜS TABLOSU

Dün açıklanan koronavirüs tablosunda, 21 bin 52 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 294 kişinin testi pozitif çıktı, 51 kişi hayatını kaybetti, hasta sayısı ise 429 olarak kayıtlarda yer aldı. Ağır hasta sayısı 808 oldu, 5 bin 93 kişinin Kovid-19 tedavisi veya karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 5 milyon 237 bin 731'e yükseldi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...