Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 20:17

Ankara ve Ordu aşı haritasında mavi renge döndü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadele kapsamında Ankara ve Ordu'nun aşı haritasında mavi renge döndüğünü duyurdu. Böylece aşı haritasındaki mavi renkli şehir sayısı 15'e yükseldi.

Ankara ve Ordu aşı haritasında mavi renge döndü
ankara,aşı,harita,ordu,koronavirüs

Türkiye'de ağustos ayında koronavirüs vaka ve vefat sayısında artış yaşanıyor. Yetkililer koronavirüse karşı ısrarla aşı çağrısı yaparken, söz konusu çağrılar karşılık bulmaya devam ediyor.

ANKARA VE ORDU MAVİYE DÖNDÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı haritasında son tabloyu paylaştı. Ankara'nın aşılanma oranının yüzde 75'i geçtiğini bildiren Sağlık Bakanı Koca, Ankara artık düşük riskli iller arasında. Haritamızdaki yeni rengi mavi. Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray ve Konya, başkentin aşı olma kararıyla kararı uygulama hızını örnek almalı" ifadelerini kullandı. 

Ordu'da da aşılama oranının yüzde 75'in üstüne çıktığını duyuran Bakan Koca, "Riski düşüren aşılanma oranıyla Ordu’nun haritamızdaki yeni rengi Mavi. Tüm kıyı şeridi illeri rengini Maviye çevirmeli. Ton fark etmez. Karadeniz mavisi de bize uyar" paylaşımında bulundu.

Vaka sayısındaki artış hızının durağanlaşması için önümüzdeki 10 günlük sürecin önemine dikkat çeken Fahrettin Koca, vatandaşlara tedbirlere uyma ve aşı olma çağrısı yaptı. 

Ankara ve Ordu aşı haritasında mavi renge döndü

Hakkâri'nin de aşılanma oranıyla koronavirüse karşı güçlü iller arasında olduğunu belirten Koca, "Oranın düşük olduğu Iğdır, Ağrı, Muş, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Hakkâri’nin aşı kararını, aşılanma hızını örnek almalı. Van ile Şırnak’tan yüzde 75’imiz aşılandık haberini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

"BAŞKENTİ MAVİYE KAVUŞTURANLARA TEŞEKKÜRLER"

Ankara İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise "İlimizde en az 1 doz aşı olanların oranı yüzde 75,2’ye ulaştı. Aşısını yaptırarak Başkent’i maviye kavuşturan tüm Ankaralılara ve fedakar sağlık çalışanlarımıza teşekkürler" denildi.

MUĞLA ZİRVEDE, ŞANLIURFA SONUNCU

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre; Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 67,89 oldu. İkinci doz ortalaması yüzde 47,75 olurken, uygulanan 1., 2. ve 3. doz toplamı 77 milyon 552 bin 661’e yükseldi. Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği il yüzde 89,5 ile Muğla olurken, onu 82,9 ile Çanakkale ve 81,2 ile Kırklareli ve Edirne takip etti. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 42,8 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği il Şanlıurfa oldu. Hemen ardından ise Mardin, Bitlis, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl şehirleri geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...