Tgrt Haber

20 yılda üçüncü vaka! Veremli bir kadın tutuklandı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Independent
05 Haziran 2023 17:33 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 17:39
20 yılda üçüncü vaka! Veremli bir kadın tutuklandı
Verem,akciğer

ABD’de ismi açıklanmayan bir kadın, verem hastası olması nedeniyle uygulanan karantina ve tedavi kurallarına uymadığı için tutuklandı.

ABD'nin Washington eyaletinde, karantinada kalması ve tedavi edilmesine yönelik yargıç kararına uymayan, bulaşıcı verem hastalığına sahip bir kadın tutuklandı. Yetkililer, yargıcın hukuk davalarında nadir rastlanan tutuklama kararını çıkarmasının üzerinden üç aydan uzun süre geçtikten sonra, dava dosyasında sadece "V.N." diye geçen kadının perşembe günü Pierce County Hapishanesi'ndeki "negatif basınçlı" odaya yerleştirildiğini söyledi.

ÖZEL ODADA TUTULACAK 

Tacoma-Pierce County Sağlık Departmanı yaptığı açıklamada, "Kadın hasta karantina, tahlil ve tedavi için özel donanıma sahip bir odada tutulacak" diye belirtti. Vereminin iyileşmesi için ihtiyaç duyduğu hayat kurtarıcı tedaviyi almayı tercih edeceğini umuyoruz. Mayo Clinic'e göre verem, kişilerin toplu halde bir araya geldiği veya kalabalık ortamlarda yaşadığı yerlerde kolaylıkla yayılabilen bir akciğer ve boğaz hastalığı. Sağlık departmanı, kadına verem teşhisi konması üzerine ilk olarak Ocak 2022'de karantina kararı verdiğini belirtti.

20 YILDA ÜÇÜNCÜ KEZ 

Pierce County'nin sağlık yetkilileri, kadının kendini koruması ve hatalığı başkalarına bulaştırmasını önlemek için ailesiyle bir yıl boyunca beraber çalışarak hastayı ikna etmeye çalıştıklarını belirtti. Independent'ın haberine göre V.N.'yi karara uymaya zorlamak için görülen 16 duruşmanın ardından Yargıç Philip Sorenson, Pierce County'nin hastayı zorla gözaltına alması için hukuk davası kapsamında yakalama kararı çıkardı.

Tacoma-Pierce County Sağlık Departmanı açıklamasında, departmanın son 20 yılda sadece üçüncü kez böyle bir karar istediğini belirtti.
 

Kaynak: Independent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...