Tgrt Haber

İftar duası Arapça okunuşu ve anlamı

02 Nisan 2022 14:08 - Güncelleme : 02 Nisan 2022 14:14
İftar duası Arapça okunuşu ve anlamı

Mübarek ay olan Ramazan’ın gelmesiyle birlikte yapılacak ibadetlerin neler olduğu araştırılmaya başlandı. Sahurla birlikte başlayan oruç tutulacak ve bu akşam ilk iftar gerçekleşecek. Oruç tutacak olan Müslümanlar iftar saatinde hangi duaların okunması gerektiğini merak ediyor. Peki İftar duaları neler? Oruç açarken, iftar saatinde yapılacak dualar nelerdir?

Ramazan ayının ilk iftarına sayılı saatler kalmışken yapılacak ibadetler ve dualarda en çok aratılanlar arasında yerini aldı. Bu akşam ilk iftar gerçekleşecek olup ibadetlerini tam anlamıyla yerine getirmek isteyenler neler yapılması gerektiğini merak ediyor. Peki iftar duası ve oruç açarken yapılması gereken dualar nelerdir? İftar saatinde dua okumak isteyenler için oruç açma duası, iftar duası, iftar saatinde yapılacak duaları bir araya getirdik. İşte iftar duası okunuşu ve anlamı…

İFTAR DUASI ARAPÇA OKUNUŞU VE ANLAMI

İftar duası Arapça okunuşu ve anlamı

İFTAR DUASI OKUNUŞU

"Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü."

İFTAR DUASI ANLAMI

"Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!"

ORUÇ AÇARKEN YAPILACAK DUALAR

Herkesin dilediği şekilde dua etmesi ve şükrünü dile getirmesi mümkün olup Hz. Peygamber’den iftarla ilgili şu dua örnekleri nakledilmiştir:

“Allahım! Senin rızân için oruç tuttum, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım” (Ebû Dâvûd,“Ṣavm”, 22);

İftar duası Arapça okunuşu ve anlamı

“Allahım! Senin rızân için oruç tuttuk, senin verdiğin rızıkla orucumuzu açtık, bizden kabul buyur; çünkü sen her şeyi işiten ve bilensin” (Dârekutnî, II, 185; ayrıca bk. Şevkânî, IV, 247).

İFTAR SOFRASINDA OKUNACAK YEMEK DUASI

 

Bismillâhirrahmânirrahîm

'Elhamdülillâhi'llezî et'amenâ ve sekânâ ve cealnâ minel müslimîn.Nimetu celillullah,Berakati Halillullah Şefaat ya Rasulullah, Külû ve'şrabû ve lâ tüsrifû, İnnehû lâ yuhibbü'l müsrifîn.Allahumme zid velâ tengus bi-hürmeti-l Fatiha…'

Anlamı:

'Hamd Allaha mahsustur. Hamd Allaha mahsustur. Hamd Allaha mahsustur. Hamd bizi doyuran, içiren, ve bizi Müslümanlardan eyleyen Allaha mahsustur. Yiyin, için ve israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez. Allahım Fatiha suresi hürmetine arttır eksiltme. AMİN…'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...