Tgrt Haber

Orucu zeytinle açmanın faydaları

18 May 2018 11:26
Orucu zeytinle açmanın faydaları
Ramazan Haberleri,Oruç,,Sağlıjk,,İftar,

İftar sofralarının vazgeçilmezi zeytinin oruç açarken neden faydalı olduğunu biliyor musunuz?

Tam 4 bin yıldır sofralarımızı süsleyen zeytin, Ramazan ayında da farklı bir öneme ve değere sahip. Türkiye’de geleneksel olarak oruç, bereketi temsil eden zeytinle açılıyor.
Türkiye'nin önde gelen zeytin üreticilerinden Fora Zeytin; yeryüzünün bu en eski ve en sağlıklı lezzetini Ramazan ayında da sofralarla buluşturuyor.

ORUCU ZEYTİNLE AÇMAK İÇİN 3 NEDEN
Bereket ve barış gibi kutsal değerlerin sembolü olan zeytin, aynı zamanda sağlık açısından da büyük önem taşıması nedeniyle, hem iftar hem de sahurda ilk tercih edilen besin oluyor. Orucu; hafif, besleyici ve hazmı kolay bir besin olan zeytinle açmak, sağlık açısından birçok katkı sağlıyor. İşte orucu zeytinle açmak için üç sağlıklı neden:

1-    İştah açıcı ve tok tutucu özelliği olan zeytinle oruç açılması, daha rahat bir şekilde doymayı sağlıyor. 

2-    Ramazan yiyecekleri arasında yer alan zeytin sindirimi kolaylaştırıyor. Özellikle mide problemleri yaşayanlar için uygun miktarda tüketilen zeytin (5-6 adet) bu sorunun aşılmasına yardımcı oluyor.

3-    Zeytinin diğer bir faydası da baş ağrısının giderilmesine katkı sağlıyor olması. Bu özelliği sayesinde zeytin, Ramazanda uzun süreli açlık nedeniyle ortaya çıkabilen baş ağrısının ortaya çıkmasını önleyebiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...