Tgrt Haber
26 Şubat 2022 23:24 - Güncelleme : 26 Şubat 2022 23:38

Yunan Dışişleri Bakanına Mevlüt Çavuşoğlu'ndan sert cevap

Ukrayna'nın işgali karşısında Rusya'ya tepkiler devam ederken çatışmalardan kaçan halk sınırlara akın etti. Mülteciler, Türkiye'nin de içerisinde bulunduğu ülkelere geçiş yapamaya devam ediyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı ise Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonucu oluşan mülteci hareketliliği bahane ederek Türkiye'yi hedef aldı. Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ise cevap gecikmedi. Çavuşoğlu, "Bu kadar özveri ve bu kadar çaba, bu kadar saçmalık. Çok üzücü!" sözleriyle Yunan Dışişleri Bakanına yüklendi.

Yunan Dışişleri Bakanına Mevlüt Çavuşoğlu'ndan sert cevap

Rusya'nın Ukrayna topraklarını işgal girişimi devam ederken insanlar korku içerisinde ülkelerini terk etmeye başladı.

Mültecilere karşı uyguladıkları insanlık dışı muamelelerle gündeme gelen Yunanistan, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonucu oluşan mülteci hareketliliği bahane ederek Türkiye'yi hedef aldı.

"TÜRKİYE UKRAYNA'DAKİ DURUMU KULLANMAYA ÇALIŞIYOR"

Yunanistan Dışişleri Bakanı, ''Dünya kamuoyu uluslararası hukuka saygı ve sınırların dokunulmazlığı konusunda son derece bilinçliyken, Türkiye'nin Ukrayna'daki durumu fırsatçı bir şekilde kullanmaya çalışması sadece zararlı olacaktır.'' dedi. 

"ÇOK ÜZÜCÜ"

Açıklama üzerine Çavuşoğlu'ndan cevap gecikmedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ''Dünya Ukrayna'da yaşanan trajediye odaklanırken, arkadaşım Nikos ???????? tek hobisine odaklanmış durumda: Her koşulda Türkiye'yi karalamak. Bu kadar özveri ve bu kadar çaba, bu kadar saçmalık. Çok üzücü!'' cevabını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...