Tgrt Haber

Göçmen konusunda yaptığı çıkışlar ile gündem olan Ümit Özdağ’ın doğum yeri şaşkına çevirdi!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
06 May 2022 23:26 - Güncelleme : 06 May 2022 23:45
Göçmen konusunda yaptığı çıkışlar ile gündem olan Ümit Özdağ’ın doğum yeri şaşkına çevirdi!

'Sessiz İstila' filmini desteklediğini ve maliyetini karşıladığını söyleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'göçmen' konusu nedeniyle karşı karşıya geldi. Birbiri ardına gelen sert açıklamalar siyasette yeni polemiğin fitilini ateşlerken Özdağ'ın hayatını araştıran vatandaşlar kendilerini şaşırtan bir bilgi ile karşılaştı. Uzun zamandır aktif siyaset hayatında olan 61 yaşındaki Özdağ, 3 Mart 1961 yılında Japonya’nın başkenti Tokyo’da doğdu. Babası Muzaffer Özdağ’ın o sırada Devlet Müşaviri olarak Tokyo’da görev yaptığını belirten Özdağ bu görevin aslında sürgün olduğunu ve o sırada doğduğunu ifade ettiği röportajlar tekrar gündem oldu.

İYİ Parti’den 4 Mart 2021’de istifa ederek Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ açıklamaları ile siyasette yeni polemik gündemi oluşturuyor. Göçmenlere yönelik sert sözleri ile tartışılan ifadeler kullanan Özdağ ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu birbirlerine söylediği sert sözler ile karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz günlerde çekilen kısa film ‘Sessiz İstila’ filmini desteklediği ve masraflarını kendisinin karşıladığını ifade eden Özdağ’a Bakan Soylu tepki gösterdi.

BAKAN SOYLU VE ÖZDAĞ KARŞI KARŞIYA GELDİ 

TGRT Haber’e konuk olan Bakan Soylu, Özdağ’ın açıklamaları ve söylemlerine ‘İnsan yerine koymam. Soros’un çocuğudur’ ifadelerini kullanarak tepki gösterdi. Özdağ bu açıklamalar sonrası İçişleri Bakanlığı’na gideceğini söylerken polis ekiplere Özdağ’a izin vermedi. Basın açıklaması yapan Ümit Özdağ, Bakan Soylu’ya tepki gösterdi. Hükümet kanadından Bakan Soylu’ya peş peşe destek mesajı yağdı ve makamında ziyaretler gerçekleştirildi.

ÜMİT ÖZDAĞ’IN SİYASİ HAYATI

3 Mart 1961 doğumlu olan Özdağ, MHP ve İYİ Parti’de çeşitli görevlerde bulundu. Son olarak görev aldığı ve kurucusu olduğu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile anlaşmazlık yaşayan Özdağ istifa ederek kendi partisini kurdu. Zafer Partisi Genel Başkanı olan Ümit Özdağ’ın siyasi ve yaşamı vatandaşlar tarafından araştırılırken doğum yaptığı yer yine gündem oldu. 

ÜMİT ÖZDAĞ JAPONYA’DA DOĞDU

3 Mart 1961 yılında Japonya’nın başkenti Tokyo’da doğan Özdağ’ın babası Muzaffer Özdağ, o sırada Tokyo’da devlet müşaviri olarak görev yapıyordu. Özdağ geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamada  ‘bunun bir görev değil’ sürgün olduğunu söylerken Milli Birlik Komitesi adlı 38 subaydan oluşan bir komite kurulduğunu hatırlatmıştı.  Bu komitenin kendi içinde parçalandığını ve ihtilafa sürüklendiğini belirten Özdağ, 13 Kasım 1960’ta 14 subay komite üyesinin tutuklandığını ve yurt dışına Türkiye’ye birkaç sene dönmemek şartı ile sürgüne gönderildiğini söyledi. Özdağ, babasının büyükelçilikte görevlendirildiğini ifade ederken bu sürgün sırasında Tokyo’da doğduğunu belirtmişti. 

ÜMİT ÖZDAĞ KİMDİR?

Ümit Özdağ 3 Mart 1961 tarihinde doğdu. Tokyo (Japonya) doğumlu olan Ümit Özdağ, Kumuk kökenli Türk siyasal bilimler profesörü, siyasetçi ve yazardır. Dr. Burçin Özdağ ile evlidir ve Alp adında bir çocuğu vardır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...