Tgrt Haber
22 Şubat 2024 16:59 - Güncelleme : 23 Şubat 2024 20:14

Tunceli’de belediye başkan adayı kendisine bile oy kullanamayacak

Tunceli merkez ve ilçelerinde kıyasıya bir mücadele yaşanacak. Adaylar belli oldu. 5 aday partiden, 2’si de bağımsız olarak seçimlerde olacak. Ancak bu adaylardan biri kendisine bile oy kullanamayacak. İşte nedeni…

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Tunceli Emek Gazetesi
Tunceli’de belediye başkan adayı kendisine bile oy kullanamayacak
,yerel seçim

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Tunceli’de de yerel seçim heyecanı yaşanıyor. Partiler adaylarını netleştirirken, 2 bağımsız aday da bu yarışta olacak. Belediye başkan adayları, İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi üyeleriyle köylerdeki muhtarlık seçimlerinde kıyasıya bir mücadele yaşanacak. Ancak adaylar içinde öyle biri ver ki o oy kullanamayacak.

AÇIKLAMA GECİKTİ, DEĞİŞİKLİK YAPILAMADI

Tunceli Belediye Başkan adaylarının bir kısmı sahaya indi. En geciken aday açıklaması DEM Parti’nin oldu.

Tunceli'de aday olan başkanlar CHP’den Ali Mustafa Çelik, Ak Parti’den Erkan Eroğlu, DEM Parti Cevdet Konak-Birsen Orhan, DEVA Partisi Veysel Güler, Bağımsız Adaylar; Hüseyin Aygün ve Aydın Polat oldu. 

KENDİSİNE BİLE OY KULLANAMAYACAK

Tunceli Emek Gazetesi'nin haberine göre, DEVA Partisi Tunceli İl Başkanıyken önce milletvekili adayı, şimdi de Belediye Başkan adayı olan Veysel Güler’in kendisine oy kullanamayacağı öğrenildi. 

Tunceli’de belediye başkan adayı kendisine bile oy kullanamayacak - 1. Resim

1 Ekim 2023 tarihine kadar seçim bölgesine ikametgahını almayanların eski adreslerinde oy kullanması gerekiyor.

Veysel Güler’in de ikametgah adresinin anne ve babasının yaşadığı Hozat ilçesine bağlı Çaytaşı Köyü İbrahim Taner Köyünde olduğu, oyunu da köyde kullanmak üzere Muhtarlık Bölgesi Askı Listesinde olduğu görüldü.

MECLİS ÜYESİ VE MUHTARA OY VEREBİLECEK

Güler, köyde sadece Hozat İl Genel Meclisi Üyeliği ve muhtarlık için oy kullanabilecek.

Kaynak: Tunceli Emek Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...