Tgrt Haber
30 Nisan 2022 07:25 - Güncelleme : 30 Nisan 2022 08:12

Erdoğan'dan Suudi Arabistan mesajı: Yeni bir dönem başlıyor

Suudi Arabistan'da Kral ve Veliahdı ile görüşüp umre ziyareti yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Siyasi, askerî, ekonomik ilişkileri artırıp yeni dönemin başlaması için gayret içindeyiz" dedi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Fotoğraf: Anadolu Ajansı

İki günlük resmî ziyaret için gittiği Suudi Arabistan’da Kral Selman bin Abdülaziz es-Suud ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman bin Abdülaziz es-Suud ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tarihî, kültürel ve beşerî bağlara sahip iki kardeş ülke olarak aramızdaki her türlü siyasi, askerî, ekonomik ilişkilerin artırılması ve yeni bir dönemin başlaması için gayret içerisindeyiz” açıklamasında bulundu.

SEYAHAY YENİ BİR DÖNEMİN KAPILARINI ARALAYACAK

Erdoğan, iki ülke arasındaki iş birliğine dair de şunları kaydetti: Suudi Arabistan’la sağlık, enerji, gıda güvenliği, tarım teknolojileri, savunma sanayi, finans gibi alanlarda iş birliğimizi artırmanın müşterek menfaatimize olduğuna inanıyoruz. İlişkilerimizi her alanda geçmiştekinin de ötesine taşıyacağımıza inanıyorum. Mübarek ramazan ayındaki bu seyahatimiz, dost ve kardeş Suudi Arabistan’la yeni bir dönemin kapılarını aralayacaktır.

Erdoğan'dan Suudi Arabistan mesajı: Yeni bir dönem başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın umre ziyareti sosyal medyada gündem oldu. Erdoğan’ın umre ziyaretiyle ilgili fotoğrafları paylaşan vatandaşlar, ‘RecepTayyipErdoğan’ hashtag’ini açtı. Vatandaşlar, Erdoğan’ın fotoğraflarını alıntılayarak 20 bine yakın tweet attı.

ERDOĞAN YURDA DÖNDÜ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'daki temaslarının ardından Cidde'den özel uçak "TUR" ile saat 02.00'de İstanbul'a geldi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...