Tgrt Haber
24 Nisan 2024 13:03 - Güncelleme : 24 Nisan 2024 14:29

Son dakika... İYİ Partili Milletvekili CHP'ye katıldı! Rozetini Özgür Özel taktı

Son dakika haberi: İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı. Yanıkömeroğlu'na CHP rozetini takan Özgür Özel, "Türkiye İttifakı için önemli katkılarını İstanbul seçimlerinde de gördük. Bundan sonra da kendisine çok iş düşecek" dedi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde birinci parti olan Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) sürpriz bir gelişme yaşandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in sinyalini verdiği milletvekili transferi gerçekleşti.

ROZETİNİ ÖZGÜR ÖZEL TAKTI

İYİ Parti'den istifa ederek bağımsız konumda kalan İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, bugün düzenlenen CHP Grup Toplantısı'nda CHP'ye katıldı. Yanıkömeroğlu'na rozetini bizzat CHP lideri Özgür Özel taktı.

Son dakika... İYİ Partili Milletvekili CHP'ye katıldı! Rozetini Özgür Özel taktı - 2. Resim

Özgür Özel, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nu kürsüye davet ederken şu ifadeleri kullandı:

"SEÇİMLERDE TÜRKİYE İTTİFAKI'NA ÖNEMLİ KATKISI OLDU"

"Bugün CHP Grubu olarak uzun süre sonra milletvekili sayımızdaki ilk artışı yaşayacağız. O yüzden kendisini kendim anons etmek istedim. İstanbul 3. Bölge Milletvekili, ODTÜ İnşaat Mühendisliği mezunu, dirençli kentler konusunda uzman, kadın politikaları konusunda çok önemli çalışmalar yapmış olan, yaklaşık 5 aydır bağımsız milletvekili olan ama Türkiye İttifakı için önemli katkılarını İstanbul seçimlerinde de gördüğümüz İstanbul Milletvekilimiz Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nu buraya davet ediyorum. 

Baba evine yaptığımız çağrıya kulak vererek bizimle birlikte olan kıymetli milletvekilimize bundan sonra İstanbul 3. Bölgede, depreme karşı yapılacak çalışmalarda, meclisteki yapıcı muhalefetimizde çok yük düşecek. Kendisine hoş geldiniz diyorum ve kendisini grubumuza emanet ediyorum."

Son dakika... İYİ Partili Milletvekili CHP'ye katıldı! Rozetini Özgür Özel taktı - 1. Resim

AKŞENER 'AYRILACAK SON KİŞİ' DEMİŞTİ

Meral Akşener, Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun İYİ Parti'den istifa etmesinin ardından "Şimdi Ayşe Sibel Hanım Allah şahittir herhalde partimizden benim gözümde en son ayrılacak arkadaşım diyebilirdim, çünkü bir kadındı iş insanıydı ve parti kurulurken o dönemin şartlarında gelip bize kurucu oldu" ifadelerini kullanmıştı.

2 İSMİN DAHA ADI GEÇİYOR

Kurultay hazırlıkları yapan İYİ Parti'den istifa eden milletvekillerinin ismi CHP ile anılmaya devam ediyor. İzmir Milletvekili Ümit Özlale ve Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar'ın ismi de CHP ile anılıyor.

ÖZEL'DEN HÜKÜMETE 1 MAYIS ÇAĞRISI

Öte yandan CHP lideri Özgür Özel, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nın yasaklanmasına tepki gösterdi. İşçi bayramında emekçilerle beraber Taksim'de olacağını söyleyen Özel, hükümete de çağrı yaptı. Özel'in açıklaması şöyle:

"Önümüzdeki günlerde 1 Mayıs geliyor, 1 Mayıs Taksim’de kutlanması gereken, hak olan işçi bayramıdır. 1 Mayıs’ta işçiler Taksim’e çıkmak kanlı 1 Mayıs’ların matemini gelecekteki güzel günler için mücadeleyi orada yaşamak istiyorlar. Bir zamanlar Taksim 1 Mayıs’a yeniden açıldığında övünenler şimdi yasaklıyorlar, izin vermiyorlar, polise kanunsuz emirler veriyorlar. DİSK bu konuda AYM’ye gitti mahkemeyi kazandı yargı Taksim 1 Mayıs’ta açık olsun derken hâlâ Taksim’i 1 Mayıs’ta kapalı tutmak bir kompleksten boşa bir kaygıdan başka bir şey değil. Siz Taksim Meydanı’nı egemenliğinizin bayrağı görürseniz insanların oraya çıkmasını size karşı çıkması sanırsanız o zaman siz egemen değilsiniz demektir. Yasaklarsanız, engellerseniz, gaz sıkarsanız o zaman belki o gün o meydanın işçilere, emekçilere açılmasını bir başka 1 Mayıs'a bırakırsınız. Ama o 1 Mayıs'ta artık siz olmazsınız, çünkü bittiniz tükendiniz demektir.

Karar alıcılara sesleniyorum, var mısın? Ben kefilim, orada olacağım, işçilerle birlikte bir kişinin burnu kanamadan kutlanmasına kefaleti ben koyuyorum. Taksim'i 1 Mayıs'a açın, 31 Mart'ın mesajını aldığınızı anlatın. Elimizi uzatıyoruz, elimiz emekçinin, barışın, özgüvenin elidir, 1 Mayıs’ta Taksim’in kazanılması bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir. Emekçilerin elini havada bırakmayın."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...