Tgrt Haber
26 Nisan 2022 10:37 - Güncelleme : 26 Nisan 2022 10:45

Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan açıklamalarına AK Parti’den tepki

Gezi Parkı davasında tutuklu yargılanan Osman Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sonrası adliye önünde açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ‘Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan mahkum olacaktır, hesap verecektir’ sözlerine AK Parti’den sert tepki geldi.

Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan açıklamalarına AK Parti’den tepki

Gezi Parkı olaylarına ilişkin 17 sanıklı ana davada karar açıklandı. Mahkeme iş insanı Osman Kavala’ya ağırlaştırmış müebbet hapis cezası verirken diğer sanıklar Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay ve Yiğit Ali Emekçi’nin hükümeti ortaya kaldırmaya teşebbüse yardım etmekten 18’er yıl hapis cezasına çarptırılmalarına ve tutuklamalarına karar verildi.

ÖZGÜR ÖZEL ERDOĞAN’I HEDEF ALDI

Dava sonra karar sonrası adliye önünde açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alarak sert açıklamalarda bulundu. Özel açıklamasında, "Kavala özgürdür. Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan mahkum olacaktır, hesap verecektir. Ant olsun, ant olsun, ant olsun" dedi. Özgür Özel'in açıklamalarına, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AK Parti cephesinden peş peşe tepkiler geldi.

"CUMHURBAŞKANINI TEHDİT EDEMEZSİNİZ!"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından CHP'li Özel'in sözlerine şu şekilde verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti demokratik bir hukuk devletidir. Demokratik hukuk devletinde halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanını tehdit edemezsiniz. Bu, milletin hür iradesine hakarettir.
Bu, suçtur. Özlemini duyduğunuz vesayetçi sistem yok artık. Demokrasiyi içselleştirin.”

"HADDİNİ BİL ÖZGÜR ÖZEL"

Özgür Özel’in sözleri ile ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Sarıeroğlu, " Haddini Bil Özgür Özel... Milletimizin oylarıyla seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımızı hiç kimse tehdit edemez, ettirmeyiz" dedi.

"KENDİNE GEL HADSİZ ÖZGÜR ÖZEL"

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan da Özgür Özel’in sözlerine tepkisini Twitter hesabından dile getirirken şu sözleri kullandı:

“Kendine gel, hadsiz Özgür Özel! Sen kimi tehdit ediyorsun? Sezgin Tanrıkulu, dün ülkemize soykırım iftirası atıyordu. Utanmadan yanına almış cıyaklıyorsun. Bu ülkeye düşmanlık etmekten başka işiniz yok! Kimlerin hesap vermesi gerektiğini milletimiz çok iyi biliyor.”

“BU DİLİ TANIYORUZ BİZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir de yaptığı açıklamada “Bu hadsiz çıkış anlık bir öfke patlaması değil. Bu dili tanıyoruz biz. Bu kişi ve bunun gibilerin hukuk dışı, kirli dillerini kendilerine iade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇELİK: TÜRKİYE’Yİ TEHDİT ETMEKTİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Özel'in açıklamalarına sert tepki gösterdi. Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hiç kimse Cumhurbaşkanımızı tehdit edemez. Demokratik meşruiyete sahip cumhurbaşkanını tehdit etmek, Türkiye’yi ve milli iradeyi tehdit etmektir. Milli iradeyi tehdit eden Yassıada zihniyeti ebediyen mahkum olmuştur. Buldukları her fırsatta milli iradeyi tehdit edenlerin bu ülkeye ödettiği bedeli düşman yapamazdı. Millet düşmanlığı ve Türkiye düşmanlığı bu Yassıada zihniyetinin alfabesidir. Bu zihniyet, milletin demokrasi kararnamesiyle yürürlükten kaldırılmıştır. Millet iradesini tehdit etmeye kalkanlara nasıl cevap verdiğimiz nettir. Bunlarla siyasi mücadeleyi sürdürmek tarihi bir görevdir. Cumhurbaşkanımızı tehdit etmeye kalkanlarla, millet egemenliğini savunarak mücadele etmeye devam edeceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...