Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 20:51

Bakan Pakdemirli: Muğla'da 2 noktada orman yangını sürüyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, orman yangınlarıyla ilgili son durumu paylaştı. 270 orman yangınından 268'inin söndürüldüğünü belirten akan Pakdemirli, 2 noktada yangınları söndürme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Pakdemirli, yangındaki yaraların sarılacağını belirtip, "Devlet buradadır. Zarar gören kimseyi mağdur etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli: Muğla'da 2 noktada orman yangını sürüyor
bekir pakdemirli,bakan,orman,yangın

Yangınlarla mücadelede yer alan orman kahramanlarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

BOZDOĞAN'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

"Muğla'da Köyceğiz ve Milas'ta yangın devam ediyor. 270 orman yangınıyla uğraştık, 268'i kontrol altında. 2 orman yangını için çalışmalar devam ediyor. Köyceğiz'de yangın vadiye hapsolmuş şekilde devam ediyor ama kontrol altında diyemiyoruz. Aydın Bozdoğan'da yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Arazözler en ufak duman kalmayacak şeklide çalışıyor. Orman yangınlarıyla mücadelede gönüllü olarak bulunmak isteyenler e-devlet üzerinden başvuru yapsın. 

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI

476 cephede alevlerle savaş verdik. 9 ilde, 26 ilçe, 180 köyde, 7 bin 735 çiftçimizin hasar tespit çalışması yapıldı. Hiç kimse endişe etmesin, ormanlarımız yeniden küllerinden doğacak. Bitkisel üretim alanlarının yeniden tesisi için ihtiyaç duyulan tohum, fide ve fidanı bedelsiz temin edeceğiz. Bundan sonraki ekim dikimlerde yangın kontrol şeritlerimiz daha geniş olacak. 

"KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ"

Muğla'da orman yangınlarında 4 bin 500'e yakın arı kovanı zarar gördü. Türkiye'nin çam balı merkezi olan Muğla'da bu konuda yaraları saracağız, yeni bal ormanları tesis edeceğiz. Devlet buradadır, yangından zarar gören kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Özellikle büyükbaş, küçükbaş ve arı kovanı zararlarının tamamını hibe olarak ödüyor olacağız.

YUNANİSTAN'IN SÖNDÜRME UÇAĞI TALEBİ

Yunanistan'ın bizden talebi var. Olumlu bakıyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...