Tgrt Haber
04 Ağustos 2022 12:20 - Güncelleme : 04 Ağustos 2022 13:08

Millet İttifakı seçim için harekete geçti: CHP'den 'kim olsun' anketi, İyi Parti'den 'ön seçim' formülü

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı yönündeki tartışmalar sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti grubunu toplayacağı illerde saha çalışması yapılmasını istedi. CHP kurmayları sahada vatandaşın hem sorunlarını dinleyecek hem de "Adayımız kim olsun" diye soracak. Milletvekilleri adaylarını belirlemek için formül arayışlarını sürdüren İyi Parti’de ise Meral Akşener, ön seçim yapılması fikrine sıcak bakıyor.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Millet İttifakı seçim için harekete geçti: CHP'den 'kim olsun' anketi, İyi Parti'den 'ön seçim' formülü
CHP,seçim,cumhurbaşkanı adayı,iyi parti

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine yaklaşık 10 kalırken Türkiye adım adım 2023 seçimlerine doğru ilerliyor. 2023 seçimleri için süreç devam ederken partilerden karşılıklı hamleler geliyor. Saha çalışmaları hızlandıran CHP gittiği illerde Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için anket yapacak. Ana muhalefet partisi adayın ismini vatandaşa soracak.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı henüz belirlenmedi. İttifak içinde görüşmeler sürerken, CHP bu sorunun cevabını sahada arayacak. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaz döneminde büyük miting yapmama kararı aldı. 1 Ekim'e kadar sadece Salı günleri grup toplantıları yapacak olan Kılıçdaroğlu, milletvekillerine da saha ödevi verdi. 7 bölgede yapılacak grup toplantıları Erzurum'la başladı, Edirne ile devam edecek.

CHP'DEN "ADAY KİM OLSUN" ANKETİ

CHP'li kurmaylardan Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan eden açıklamalar olmasına rağmen ziyaret edilen illerde Cumhurbaşkanı adayı için anket çalışmaları yapılarak halkın nabzı da tutulacak.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada “Gönüllerdeki aday falan değil, düz söylüyorum adayımız ‘Bay Kemal’.” ifadelerini kullanmıştı.

Adaylık konusunda daha önce yapılan anketlerde önde gösterilen belediye başkanları bulunuyordu. Fakat Kılıçdaroğlu ve ekibi bu isimlerin belediye başkanlığına devam etmesinden yana karar aldı. Anketler, önce genel merkeze sunulacak. Ardından 21 Ağustos'ta yapılması planlanan 6'lı masa toplantısında ele alınacak.

AKŞENER ÖN SEÇİME SICAK BAKIYOR

İyi Parti de anket ve saha çalışmaları yapacak. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçim alanlarında vatandaşlar ile bir araya gelirken kurmayları da boş durmayacak. Milletvekili adaylarının nasıl belirleneceğine ilişkin seçenekler masaya yatırılacak.

İyi Parti masasında yer alan o formüllerden biri adayların ön seçimle belirlemesi. Parti kurmaylarının Akşener'e, milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesine yönelik teklifte bulunduğu öğrenildi. Akşener'in de ön seçime sıcak baktığı belirtiliyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...