Tgrt Haber
05 Haziran 2022 14:50 - Güncelleme : 05 Haziran 2022 14:59

Devlet Bahçeli erken seçim çağrısında mı bulunacak? MHP’li üst düzey yetkiliden cevap

2023’te yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimi için siyasi kulislerde sürekli dolaşan ‘erken seçim’ ile ilgili bir iddia daha ortaya atıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısı yapacağı söylentilerine MHP’li üst düzey yetkili net cevap verdi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Gazete Duvar
Devlet Bahçeli erken seçim çağrısında mı bulunacak? MHP’li üst düzey yetkiliden cevap
bahçeli,erken seçim,erdoğan

Siyasi kulislerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘erken seçim yok’ açıklamalarına rağmen bu ihtimal hala yüksek sesle konuşuluyor. Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’nin adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken muhalefette ise arayış sürüyor. Erdoğan’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘aday ol’ çağrısı 6’lı masaya takılırken CHP’den ise ‘erken seçim yap adayı açıklayalım’ resti geldi.

6’LI MASA KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞINA SICAK BAKMIYOR

6 muhalefet partisinin oluşturduğu masada Kılıçdaroğlu ismine sıcak bakılmazken Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimleri öne çıkıyor. Ancak CHP lideri her fırsatta iki isme de gözdağı vererek adeta adaylıklarının üstünü çizerek ‘belediyelerde çalışmaya devam’ mesajı verdi.

MHP’DEN ERKEN SEÇİM İDDİALARINA NET CEVAP

Kulislerde konuşulan yeni bir iddia ise siyaset camiasını tekrar hareketlendirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısı yapacağı ve Türkiye’nin sandığa gideceğine ilişkin açıklamalara MHP’li üst düzey yetkiliden net mesaj geldi. Gazete Duvar’ın haberine göre MHP’li yetkili partisinin erken seçim sürprizi bu sefer yapmayacağını söyledi. Seçime 13 ay olduğunu söyleyen MHP’li isim ayrıca bu zaman dilimde ekonomik sıkıntıları iyileştirmek adına çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.

BAHÇELİ DAHA ÖNCE ERKEN SEÇİM KARARI ALDIRMIŞTI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2002 ve 2018 yıllarında iki kez olmak üzere çağrıda bulunarak hükümetin erken seçim kararı almasını sağlamıştı. 

 

Kaynak: Gazete Duvar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...