Tgrt Haber
28 Temmuz 2022 16:20 - Güncelleme : 28 Temmuz 2022 16:35

CHP'den ve Memleket Partisi'nden istifa eden Mehmet Ali Çelebi: Cumhur İttifakı, Millet İttifakı'ndan daha fazla güven vermekte

CHP'den ve Memleket Partisi'nden istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Cumhur İttifakı, Millet İttifakı’ndan daha net ve daha fazla güven vermektedir" dedi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
CHP'den ve Memleket Partisi'nden istifa eden Mehmet Ali Çelebi: Cumhur İttifakı, Millet İttifakı'ndan daha fazla güven vermekte
mehmet ali çelebi,altılı masa,chp,cumhur ittifakı,millet ittifakı

Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, CHP’den istifa etti, sonrasında geçtiği Memleket Partisinde de kalıcı olmadı. Ancak CHP’ye ve Altılı Masa’ya yönelik eleştirilerini sürdürüyor. İstifa ettiği eski partisi CHP’ye sert eleştirilerde bulunan ve Altılı Masa’ya 20 soru yönelten Çelebi, Cumhur İttifak’ının Millet İttifakı’ndan daha güvenilir olduğunu söyledi.

Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, “Ötekileştirme birlik beraberliği bozan sevgisizlik saygısızlık nedeniyle partiden istifa ediyorum” diyerek geçen yıl CHP’den istifa edip Memleket Partisi’ne katılmıştı. Ancak Memleket Partisi’nde de uzun soluklu siyaset yapmadı, oradan da istifa etti.

Eski partisi CHP’ye sert eleştirilerde bulunan Çelebi, dikkat çeken çıkışlarını ise devam ettiriyor.

"CUMHUR İTTİFAKI DAHA FAZLA GÜVEN VERİYOR"

Sosyal medya hesabından, Millet İttifakı'na 20 soru soran Çelebi, daha sonra sorularını alıntılayarak Cumhur İttifak’ının Millet İttifakı'ndan daha güvenilir olduğunu söyledi: Bu başlıklarda şu an Cumhur İttifakı, Millet İttifakı’ndan daha net ve daha fazla güven vermektedir. Başınızı kuma gömmeyin, milletimize görüş açıklayın!

ÇELEBİ'DEN ALTILI MASAYA 'TERÖR' SORUSU

Mehmet Ali Çelebi’nin Altılı Masa’ya yönelttiği sorular arasında terör başlığı dikkat çekti. Çelebi, ittifaka “PKK/PYD-FETÖ terör örgütleriyle kararlı mücadele neden mutabakat metninde yer almamıştır?” diye sordu.

https://twitter.com/celebimehmeta/status/1552540353818935297

Çelebi’nin Millet İttifakı’na yönelttiği diğer sorular arasında ise şunlar yer aldı;

  • Yerel yönetimlere özerklik verecek misiniz?
  • Sınır ötesi operasyonları durduracak mısınız?
  • ‘Mavi vatan yayılmacılık' diyen vekile neden sustunuz?
  • Ortak Cumhurbaşkanı adayı denkleminde HDP olacak mıdır?
  • HDP yönetimine bakanlık verecek misiniz?
  • Altılı yapının istikrarsızlığa yol açacağını düşünmüyor musunuz?”

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...