Tgrt Haber
22 Şubat 2024 09:04 - Güncelleme : 13 Mart 2024 14:53

Kim bu CHP'deki hazımsızlar? 'Başarısızlıkla birlikte olağanüstü kurultay konuşulacak'

CHP lideri Özgür Özel, dün parti içindeki muhalefeti hedef almış, "CHP'deki 3-5 hazımsız avucunu yalar" demişti. Peki Özgür Özel, '3-5 hazımsız' derken kimleri kastetti? Seçimde alınacak bir başarısızlık olağanüstü kurultayı getirecek? İşte detaylar...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
,CHP,Yerel seçim,Seçim, Kemal Kılıçdaroğlu ,Ekrem İmamoğlu

CHP, aday belirlemede yaşanan sıkıntılardan, istifalara kadar birçok sorunla mücadele ediyor. Öyle ki henüz tam anlamıyla seçmenlerinin karşısına dahi çıkamadı.

Tüm belirsizliklerin içinde bu kez de parti içindeki muhaliflerle mücadele yaşanıyor. CHP lideri Özgür Özel, iç muhalefetin yerel seçimlerde başarısızlık yaşanması halinde olağanüstü kurultay hesabında olduklarını söyledi ve "Üç-beş hazımsız avuçlarını yalar" dedi.

Şimdi sorulan soru ise Özel'i koltuğundan etmek isteyen bu hazımsızların kim olduğu? TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Cem Küçük'ün sunduğu Günaydın Türkiye programında konuşan TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, Özel'in kimleri hedef aldığı ve seçimde alınabilecek başarısız sonuçlarla birlikte CHP'de neler olabileceğine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

"ÖZEL, KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZÜNÜ BİZZAT TECRÜBE EDEREK GÖRÜYOR"

Doğruda hedefin belli olduğunu ve o kişinin de Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyleyen Sözcan, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir sözü vardı. Kılıçdaroğlu diyordu ki; CHP'yi yönetmek Türkiye'yi yönetmekten daha zordur. Şimdi Özgür Özel bu sözü yaşayarak bizzat tecrübe ederek görüyor" dedi.

"ÖZEL GÜÇ DENGELERİNİ GÖZETMEK ZORUNDA KALDI"

Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen bir grup olduğunun altını çizen Sözcan, "İmamoğlu'nu oluşturduğu bir güç dengesi var. Yani adayları belirlerken dahi Özgür Özel bu güç dengelerini gözetmek zorunda kaldı" ifadelerini kullandı. Sözcan, CHP'nin yerel seçimlerde başarısız olduğu takdirde olağanüstü kurultayın konuşmaya başlanacağını söyledi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...