Tgrt Haber
17 Mart 2022 13:43 - Güncelleme : 17 Mart 2022 13:54

Kılıçdaroğlu'ndan sığınmacıların için referandum çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Sığınmacıları ülkelerine göndermeyeceğiz' sözleri üzerine açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'referanduma gidelim' çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan sığınmacıların için referandum çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Uluslararası İyilik Ödülleri" töreninde yaptığı konuşmasında mültecilerle ilgili yaptığı açıklamada "Sığınmacıları ülkelerine göndermeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteci Murat Yetkin'in sorularını cevaplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla

"SIĞINMACILARA VATANDAŞLIK VERİLMESİ İÇİN REFERANDUM YAPALIM"

"Sığınmacılara vatandaşlık verilmesi isteniyorsa referanduma gidelim." diyen CHP lideri sözlerini, "Halka soralım. Bakalım halk istiyor mu sığınmacılara vatandaşlık verilmesini?” şeklinde sürdürdü.

"SIĞINMACI GETTOLARI OLUŞMAYA BAŞLADI"

Kılıçdaroğlu'nun bu cevabının ardından Yetkin, "Siz de ilk defa söylüyorsunuz böyle bir şeyi, yani vatandaşlık için referandum mu?" sözleriyle bir soru daha yöneltti. Kılıçdaroğlu soruya, "Evet, ilk defa söylüyorum. Büyük şehirlerden başlayarak sığınmacı gettoları oluşmaya başladı. Sorumlu bir devlet adamı getto oluşumlarının tehlikelerinin de farkında olur." şeklinde cevap verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...