Tgrt Haber
24 Temmuz 2023 16:38 - Güncelleme : 24 Temmuz 2023 16:43

CHP'de imzalar toplanıyor! Kemal Kılıçdaroğlu'na kurultay öncesi sürpriz teklif

CHP'de tüm istifa çağrılarına rağmen gemiyi güvenli limana yanaştırmadan görevi bırakmayacağını söyleyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na partisinden sürpriz bir teklif geldi. Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Kılıçdaroğlu'nun yeniden adaylığı için imza toplayacaklarını duyurdu.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
CHP'de imzalar toplanıyor! Kemal Kılıçdaroğlu'na kurultay öncesi sürpriz teklif
Kemal Kılıçdaroğlu,CHP,Eren Erdem

Seçim yenilgisinin ardından partideki değişim beklentisini yönetmeye çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim öncesi kurultaya gideceklerini duyurdu. Hemen istifa ederse partinin boşluğa düşeceğini savunan ve gemiyi güvenli limana yanaştırmadan görevi bırakmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu adaylık konusunda ise muğlak açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, kurultayda aday olmadığı ama teklif gelirse de olmayı değerlendireceğine dair mesajlar verdi. Habertürk TV'deki yayında adaylığına ilişkin konuşan CHP lideri, "Hiçbir zaman ‘Ben adayım’ demedim. O günün koşullarında aday olmam istendi. İmzalar yapıldı aday oldum. Ben kimseye gidip ‘Beni aday gösterin’ demem, diyemem. Ahlakıma, partinin geleneklerine uygun değil. Başka bir genel başkan adayı çıkarsa, partinin iyi yönetileceğinden, gelenekleri derinleştireceğinden, demokrasi kültürü geliştireceğinden, eleştirilere saygıyla bakacağından emin olunursa öyle bir aday çıkarsa elbette saygı duyarım" demişti.

CHP'de değişim ve adaylık tartışmaları alevlenirken, parti içinden Kılıçdaroğlu'na adaylık teklifi için kollar sıvandı.CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, yeniden adaylık için Kemal Kılıçdaroğlu’na teklif götüreceklerini dile getirdi. Sözcü gazetesine konuşan Erdem şunları söyledi:

CHP'de imzalar toplanıyor! Kemal Kılıçdaroğlu'na kurultay öncesi sürpriz teklif

"İMZA TOPLAYIP KILIÇDAROĞLU'NA TEKLİF GÖTÜRECEĞİZ"

Sayın Kılıçdaroğlu bugüne kadar hiç aday olmadı, aday gösterildi. Kurultayda biz bakacağız, bu partinin geleneklerine, adetlerine, siyasi çizgisine, politika hattına, programa uygun bir seçenek var mı bakacağız. Bizim önereceğimiz kişi Sayın Kılıçdaroğlu olacaktır.

Biz 65 kurultay delegesiyle bir öneri yapabiliyoruz, kendi aramızda imzamızı toplayacağız. Sayın Kılıçdaroğlu’na genel başkan olması için teklif götüreceğiz. Onun da kabul etmesini umuyoruz. Şu anda kongre kurgusu içinde Kemal Bey'in durumu budur. 'Beni aday yapın, bu partinin başında kalayım' gibi bir dayatma içerisinde değildir. Bugün siyaseten bu süreçte geminin bir fırtınaya kapılmaması adına tecrübeli bir kaptanın liderliğinde güvenli limana yanaşması için Kemal Bey'in bu süreci yönetmesi gerektiğini düşünüyoruz.

İmzalarımızı toplayacağız ve bunu kendisine önereceğiz. Ama başka arkadaşlarımız da başka kişiler için bunu yapabilirler, kararı kurultay verir. Ortaya çıkan sonuca hepimiz saygı duyarız. Burada bir yarış yoktur yani, bu bizim önerimizdir."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...