Tgrt Haber
08 Şubat 2022 23:28

Kemal Kılıçdaroğlu adaylık çıkışında geri adım attı: Söylem içinde böyle oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir gazeteciye verdiği röportajda adaylık çıkışı yaparak “Erdoğan karşıma çıksın” ifadelerini akşam saatlerinde katıldığı bir canlı yayında yalanladı. Kılıçdaroğlu soru ile birlikte böyle bir cevap verdiğini bütün genel başkanların yarışacağını söyledi.

Erken seçim çağrısı yapıp 'Erdoğan karşıma çıksın' diyerek aday olduğunu açıklayan Kılıçdaroğlu, yanlış anlaşıldığını ifade etti.
Erken seçim çağrısı yapıp 'Erdoğan karşıma çıksın' diyerek aday olduğunu açıklayan Kılıçdaroğlu, yanlış anlaşıldığını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sabah saatlerinde bir gazeteciye verdiği demeçte adaylık çıkışında bulundu. Daha önce “Millet ittifakı kabul ederse aday olurum” diyen Kılıçdaroğlu bu kez adaylığı ile ilgili net ifadeler kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ADAYLIK ÇIKIŞI

Erken seçim çağrısını yineleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Erken seçim olsun ve Erdoğan karşıma çıksın, Onu sandıkta göndereyim." ifadelerini kullandı. Akşam saatlerinde bir televizyon programına katılan Kılıçdaroğlu’na ‘adaylık’ ile ilgili soru yöneltildi.

GERİ ADIM ATTI

Kılıçdaroğlu diğer açıklamaların aksine soruya karşılık böyle bir cevap verdiğini belirterek “Soru sorulduğunda bir şekilde yanıt veriyorsunuz. Birden fazla soru vardı orada. Erdoğan ve cephesi '367'de yaşanan garabeti yeniden yaşayacak mıyız' diyerek bir mağduriyet yaratmaya çalışıyor. Böyle bir mağduriyetin ardına sığınmaya gerek yok. O söylem içerisinde öyle oldu. Normalde biraz da öyle zaten. Bütün genel başkanlar yarışacaklar, biz de Saadet Partisi de İYİ Parti de yarışacak." dedi.

“ADAY OLAMAYACAĞIMI KİM SÖYLEDİ”

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe üzerinde konuşurken AK Parti vekillerinin "cumhurbaşkanı adaylığını" kastederek, "Aday ol, aday olabilecek misin?" diye laf attığı Kılıçdaroğlu, "Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi?" çıkışı yapmıştı. Kılıçdaroğlu’nun çıkışı sonrası CHP’li vekiller uzun süre ayakta alkışlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...