Tgrt Haber
26 Mart 2023 09:13 - Güncelleme : 26 Mart 2023 09:21

Kemal Kılıçdaroğlu CHP’li belediye başkanlarını uyardı! Anketler üzerinden 'rehavet' açıklaması...

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanlarıyla ‘seçim’ gündemiyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, ekibine ‘Yereldeki başarıya genelde göstermeliyiz’ diyerek rehavete kapılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
Kemal Kılıçdaroğlu CHP’li belediye başkanlarını uyardı! Anketler üzerinden 'rehavet' açıklaması...
kemal kılıçdaroğlu,chp,aday,seçim,milletvekili

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 50 günden az kalan seçim ile birlikte milyonlarca vatandaş Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekili tercihini yapacak. Kritik seçimler öncesinde partiler ve adaylar destek arayışı için çeşitli temaslarını sürdürürken bir yandan da seçim güvenliği için çalışmalar hızlandırıldı. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu partisinin belediye başkanları ile bir araya geldi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN UYARI GELDİ

Yapılan anketlerde kendisinin oy oranının yüksek olduğunu gördüklerini söyleyen Kılıçdaroğlu uyarıda bulundu. Anketlerdeki durumun kampanya sürecine yansımamasını isteyen Kılıçdaroğlu ‘rehavet’ uyarısında bulundu ve “Seçimi kazandık gibi bir hava oluşuyor. Halbuki bizim partililerimizin ağırlıklı olduğu bir yer. Körler sağırlar birbirini ağırlar durumu oluyor. Bizim farklı yerlere yönelmemiz gerek” şeklinde açıklama yaptığı ifade edildi.

İMAMOĞLU’NDAN ‘İNSANLARA DOKUNUN’ MESAJI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da “İnsanlara dokunacak, ötekileştirmeyecek konuşmalarımız olmalı. Hayat pahalılığına vurgu yapılmalı. İnsanlar mutlaka bir değişim istiyor. Konuşmalarımızda sadece CHP değil, Millet İttifakı vurgusu yapmalıyız” dediği belirtildi.

‘GÖNÜLLÜ’ İÇİN DESTEK İSTENDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in de 3 bin 90 sandıkta hala görevli olmadığını söylediği başkanlardan gönüllü bulunması konusunda destek istediği belirtildi. 

 

Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...