Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 09:58

Son dakika! Ömer Çelik: Kabil'deki terör saldırısını şiddetle kınıyoruz

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Afganistan'ın başkenti Kabil'de meydana gelen saldırılara tepki gösterdi. Twitter hesabından açıklama yapan Çelik, "Kabil’de dün gerçekleşen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Türkiye, Afgan halkının iyiliği için çaba göstermeye devam edecek. Bu zor zamanlarda uluslararası toplum Afganistan’ı yalnız bırakmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Ömer Çelik: Kabil'deki terör saldırısını şiddetle kınıyoruz
ömer çelik,kabil,saldırı

Taliban'ın kontrolüne geçen Afgtanistan'da tahliyeler sürerken başkent Kabil'de dün peş peşe patlamalar meydana geldi.

Onlarca kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı patlamaların terör saldırısı olduğu anlaşıldı. Terör örügtü DEAŞ'in üstlendiği saldırılarda 90 kişi hayatını kaybetti, 150 kişi de yaralandı. Ölenlerden 77'sinin sivil, 13'ünün ise ABD askeri olduğu bildirildi. Taliban ise saldırılarda 28 üyesini kaybettiğini duyurdu.

TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ

Kanlı saldırılara tüm dünyadan tepki yağarken Türkiye'den de kınama geldi. Kabil'deki terör saldırılarıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıyı kınayıp uluslararası topluma da çağrıda bulundu.

Ömer Çelik paylaşımında, "Kabil’de dün gerçekleşen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Türkiye, Afgan halkının iyiliği için çaba göstermeye devam edecek. Bu zor zamanlarda uluslararası toplum Afganistan’ı yalnız bırakmamalıdır" ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...