Tgrt Haber
08 Nisan 2024 21:28 - Güncelleme : 08 Nisan 2024 22:12

İYİ Partili Tiryaki TGRT Haber'de: İttifak süreci sağlıklı yürütülemedi

İYİ Parti GİK Üyesi Uğurhan Tiryaki, TGRT Haber'de Medya Kritik programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tiryaki, kongre süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Uğurhan Tiryaki TGRT Haber'de yayımlanan Medya Kritik programında açıklamalarda bulundu.

Tiryaki'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"2018'de İYİ Parti'nin yönetimiyle teşkilatı arasında zıtlaşma olmamıştı. İYİ Parti'nin içinden geçtiği sıkıntı ittifak yapıp yapmadığı değil. 2019'da belediye ittifakında büyük bir zafer kazanıldı. 2019'dan sonra CHP ile farklı düşüncelerimiz oldu. 6'lı Masada ve Meclis'teki oylamalarda farklı tutumlar oldu. İYİ Parti'nin için ittifak yapma kültürü de var, yapmama kültürü de var. Bir sinir harbine döndü. İttifak süreci sağlıklı yürütülemedi.

Kemal Bey'in adaylığını kabul edip tekrar masaya dönen de biziz. Meral Akşener 30 senedir siyaset hayatında var olan bir liderdir. Tehditle ya da zorla Akşener'e hiçbir şey yaptırılamayacağını çevresi ve siyasettekiler çok iyi bilirler.

İYİ Partili Tiryaki TGRT Haber'de: İttifak süreci sağlıklı yürütülemedi - 1. Resim

"İYİ PARTİ'NİN RUHU DİMDİK AYAKTADIR"

Seçim sürecinde İYİ Parti'nin adayları GİK'ten geçmedi. Siyaset insanlarla yapılır. Bütün gün siyaseti İYİ Partililerle yaparsak kimlerle oturacağız. Dün ne konuştuysak bugün de onu söylüyoruz. O gün eleştirdiğimiz noktaları birbirimizle kendi içimizde daha açık konuşmuşuzdur. Benim ofisimde karanlık planlar yapılmadı. İYİ Parti beklenmeyen bir oy aldı. İYİ Parti bunun altından kalkar. Alınan sonuçların altından kalkar. İYİ Parti'nin lideri değişmektedir, ruhu dimdik ayaktadır.  Sayın genel başkanımıza karşı bir kırgınlığım yok. İYİ Partiyi bir araya getiren topluluk tesadüfen bir araya gelen bir topluluk değil. 

İYİ Partili Tiryaki TGRT Haber'de: İttifak süreci sağlıklı yürütülemedi - 2. Resim

Çıkan isimlerin tamamı İYİ Parti'de büyük emekleri olan isimlerdir. İYİ Parti'nin delegeleri kimsenin emrinde, elinin altında hazır olan kişiler değil hür ve müstakildir. İlk kongrede de buna şahit olunur. Çok adaylı kongrelerde farklı formüller olur ama İYİ Parti'de bir kongre kültürü hakimdir. Kongre erkene alındı. Karar genel başkanındır. Adı geçenlerin isimleri bilinen isimler. Keşke herkesin kendini anlatmaya daha fazla fırsatı olsaydı. İYİ Parti bu seçim sonuçlarını hak etmedi. 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...