Tgrt Haber
07 May 2022 15:43 - Güncelleme : 07 May 2022 16:16

İmamoğlu tepkilerden sonra geri adım attı: 'Vız gelir tırıs gider' özrü

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz turu sırasında otobüste Nagehan Alçı’nın da aralarında olduğu gazetecilerle aynı fotoğrafta yer almasına ilişkin gelen tepkilere cevap olarak “Vız gelir tırıs gider” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözleri sonrası tepkiler çığ gibi büyümeye devam ederken İmamoğlu, geri adım attı ve özür diledi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ramazan Bayramı’nda gerçekleştirdiği sırasından aralarında Nagehan Alçı’nın da aralarında bulunduğu gazetecilerle aynı fotoğrafta yer tepkilere neden oldu.

İBB Sözcüsü Murat Ongun’un tartışma oluşturan fotoğrafla ilgili yapılan eleştirileri önemsemediklerini açıklamasının ardından gerilim hat safhaya çıktı.

“VIZ GELİR TIRS GİDER”

Ekrem İmamoğlu, dün katıldığı bir etkinlikten yapılan eleştirilere vermiş, “Başkalarının değirmenine su taşıdıklarının farkında olmayanlarda olabilir. Ya da farkında olup yapanlar da olabilir. Ama bu kardeşiniz için vız gelir tırs gider. Hiç umurumda değil. Bu tarz girişimde bulunanları akıllı olmaya davet ediyorum. Başka hiçbir davetim yok. Çünkü bizim başarmaktan başka şansım yok” ifadelerini kullanmıştı. İmamoğlu’nun bu sözlerinden sonra sosyal medyadaki tepkiler çığ gibi büyümeye devam etti.

“SÖZLERİMDEN DOLAYI ÖZÜR DİLİYORUM”

İstanbul'da katıldığı bir programda konuşan İmamoğlu, sadece "Vız gelir tırıs gider" sözlerinden dolayı özür dilediğini diğer sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

Kullandığı ifadeler için özür dileyen İmamoğlu, şunları söyledi:

"Ben çiftçi çocuğuyum, benden kibir doğmaz. Bu açıklamaları yapan arkadaşlardan, sadece ve sadece dün bir konuşmada kullandığım 'vız gelir tırıs gider' sözlerimden dolayı özür diliyorum.

“KİMSEYİ DÜŞMAN NİYETİNE KOYMADIM KOYMAYACAĞIM”

Ben dostluklarımı, yıllardır beraber olduğum arkadaşlarımı bir fotoğrafla terk edilsin diye edinmedim. Bu dostlukları bir fotoğrafla düşmanlığa çevirmek gibi bir niyetle yola çıkmadığım gibi hayatımda kimseyi de düşman niyetine koymadım koymayacağım.

Beni bu kişiliğimin nereye götürüp götürmeyeceği umurumda değil. Esas olan insanın kendi kişiliğidir. Siz onu öyle kabul edersiniz. Elbette bir fotoğrafla yok sayılan, oy vermem, şunu yapmam denilen bir kişi durumuna düşünülürse insanın canı yanıyor"

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...