Tgrt Haber

Hükümet kanadından Muharrem İnce hakkındaki kaset iddialarına yorum!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: CNN Türk
11 May 2023 07:04 - Güncelleme : 11 May 2023 07:26
Hükümet kanadından Muharrem İnce hakkındaki kaset iddialarına yorum!
muharrem ince,fetö,kaset,ibrahim kalın

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı programda Muharrem İnce hakkındaki kaset iddialarıyla ilgili net konuştu. Muharrem İnce’nin serzenişinin oldukça haklı olduğunu söyleyen Kalın, FETÖ’cülerin bu tür itibar suikastları olduğunu belirtti. 

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ilgili sosyal medyada ortaya atılan kaset iddialarına Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener tepki gösterdi. İnce’nin savcılara yönelik çağrısı ve sosyal medya hesabından yaptığı serzenişe ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yorumlarda bulundu.

KALIN: SON DERECE HAKLI HAYKIRIŞ VAR

CNN Türk canlı yayınına katılan Kalın bu tür şeylerin seçmenin hür iradesini kirleten söylemler olduğunu ifade ederken Muharrem İnce’nin adaylıktan vazgeçirilirken Millet İttifakı’nın işini kolaylaştırmaya çalıştıklarını söyledi. İnce’nin sözlerini gördüğünü söyleyen Kalın “Son derece haklı bir haykırış var burada. Kamuoyu üzerinden Sayın İnce'ye yapılan baskının üstüne bir de bu söylemler ortaya atıldı. Bunların siyaset içinde asla yerinin olmaması gerekir. Ben aklı başında olan bilinçli seçmenin bunlara itibar etmeyeceğini düşünüyorum ama FETÖ'cülerin bu tür itibar suikastları oluyor” dedi.

"FETÖ'NÜN TÜRK SİYASETİNE ENJEKTE ETTİĞİ ZEHİRLER"

Kalın sözlerini şu ifadeleri kullanarak sürdürdü;

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili de kendisinin verdiği ifadelerde 'Benimle ilgili bir kaset ortaya çıkabilir' dedi. Bizde bu tür bir bilgi belge yok. Kemal Bey bir de şöyle dedi: 'İnanmayın bak 17 25 Aralık'ta yaptıkları gibi' dedi. Siz o zaman neden o dönemde mecliste bu kayıtları dinlettiniz. Ben ilk önce bu tür bir durumda gerçekliğini sorgularım. Bunların hepsi FETÖ'nün Türk siyasetine enjekte ettiği zehirlerdir. Sadece söylentiden ibaret bir konu bu. Bunun için bir şey söyleyemem. Ne olduğuna uzmanlar bakar.

Kaynak: CNN Türk
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...