Tgrt Haber
24 Mart 2023 16:41 - Güncelleme : 24 Mart 2023 17:13

Fatih Erbakan kararında neden geri adım attı? İşte sürpriz anlaşmanın perde arkası

Geçtiğimiz hafta Cumhur İttifakı’na ‘hayır’ diyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhur İttifakına katılma kararı aldı. TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses anlaşmanın perde arkasını anlattı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Fatih Erbakan

Seçime yaklaştıkça ittifaklar da genişliyor. Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na resmen katıldığı duyuruldu. Fatih Erbakan'ın saat 17.30'da bir açıklama daha yapması bekleniyor. Geçtiğimiz hafta Cumhur İttifakı’na ‘hayır’ diyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan neden geri adım attı? TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses anlaşmanın perde arkasını anlattı. 

ANLAŞMANIN PERDE ARKASI: MERKEZİNDE DESTİCİ VAR 

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Ercan Gürses, konuya ilişkin Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüştüğünü belirterek anlaşmanın perde arkasını şöyle aktardı: “Mustafa Destici bu mutabakatın merkezinde yer alıyor. Kendisi bir genel başkan yardımcısını devreye soktuk. Teklif gönderdi, Fatih Erbakan beni aradı ve ittifaka dönmesinin faydalı olacağını söyledik, dedi. 3 parti temsilcileri bir araya geldi ve Erbakan’ın imzasını aldılar. Mutabakat imzaladılar. Dün Kahramanmaraş’ta Fatih Erbakan ile bir telefon görüşmesi yaptık.”

İMZA SÜRECİ KARARINI DEĞİŞTİRDİ 

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmasını şöyle yorumladı: “Yeniden Refah Partisi yeniden değerlendirdi, imza toplama sürecinde ne olduğu da gördü. Fatih Erbakan’ın elbette bir oyu var ama Cumhurbaşkanı seçilebilecek ya da ya da Meclis’e girebilecek kadar değil. Yapılması gereken iitifağa katılmaktır. İmza kampanyasındaki yaşanan süreçleri görünce Yeniden Refah Partisi değerlendirme yaptı. Birkaç gün içinde 100 bin imzayı toplayabilseydi kendi girerdi, orada bir sıkıntı yaşadılar ve bu kararı aldılar. Eksisi olmaz artısı olur. 300 bine yakın bir oyun AK Parti’ye gelmesi demek. Anadolu’da Cumhur İttifakı alır, çok olumlu yansır Anadolu’da. Muazzam bir hareket oldu, Cumhur İttifakı bütün tabanı kendilerine bağladı. CHP’ye bir oy girmeyecektir Anadolu’dan. Fatih Erbakan’a da yarar.”

SANDIĞA OLUMLU YANSIR 

Kamuoyu Araştırmacısı Mehmet Ali Kulat, anlaşmayı şöyle yorumladı: “Erbakan, iki gün önceki programda açık kapı bırakmıştı. AK Parti bir paydaş olarak Yeniden Refah Partisi’ni yanına aldı. Aslında Saadet Partisi almak istemişti ama olmadı. Ana hedef muhafazakar seçmeni yanında tutmak. Kuruluş dönemindeki milli görüş çizgiyi seküler sekmenle buluşturmak da istiyor. Sandığa olumlu yansır. Ancak oranı tartışılır. Çünkü seçime çok yakın, seçmeni motive etmek açısından erken. Doğru bir adım. Getirdiği kadar götürecekleri de vardı. Cumhurbaşkanı olsaydı iki katı etki yapardı.”  

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...