Tgrt Haber
01 Haziran 2022 13:30 - Güncelleme : 01 Haziran 2022 14:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'ye yeni harekat mesajı: Tel Rıfat ve Münbiç'i terörden temizliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında Suriye'ye yapılması an mesele olan operasyona ilişkin yeni mesajlar verdi. Tel Rıfat ve Münbiç'in teröristlerden temizleneceğini söyleyen Erdoğan, "Ardından da aşama aşama diğer bölgelerde aynısını yapacağız. Buna kimler destek verecek, kimler köstek olacak göreceğiz" dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'ye yeni harekat mesajı: Tel Rıfat ve Münbiç'i terörden temizliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan,PKK,Suriye,Terörist,Operasyon

Türkiye'nin Suriye'deki PKK inlerine yönelik operasyon hazırlıkları sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, patisinin grup toplantısında konuya ilişkin çok kritik açıklamalarda bulundu. Suriye'ye opersayon sinyali verildikten sonra Avrupa'da artan terör örgütü PKK yandaşlarının gösterilerini sivil toplum görünümüne sokanlara sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Bizim vatandaşlarımızın faaliyetine karşı çıkanlar faşisttir" dedi.

Türkiye'ye para ile satılmayan silahların eli kanlı terör örgütü PKK'ya bedelsiz aktaran İsveç ve Finlandiya'yı eleştiriren Erdoğan, "Hukuk devleti değil, terör devleti sıfatını hak eder" ifadelerini kullandı.

"HAREKATLARA İŞGAL DİYENLER Mİ YANIMIZDA OLACAK?"

"Teröriste böylesine pervasızca yol veren ülke mi tehdit karşısında bizimle mücadele edecek? Bizim güney sınırlarımızı teröristlere karşı yürüttüğümüz harekatlara işgal diyenler mi yanımızda olacak?" ifadelerini kullan Erdoğan, soorduğu bu sorulara net cevap almadan Türkiye'nin tavrının değişmeyeceğini söyledi.

"TEL RIFAT VE MÜNBİÇ TERÖRDEN TEMİZLENECEK"

Suriye'de 30 km derinliğinde güvenli bölge oluşturulacak operasyon hakkında yeni bir mesaj veren Erdoğan, Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizleneceğini söyledi. Buradaki temizliğin ardından aşama aşama diğer bölgelerde de operasyonlar yapılacağını belirten Erdoğan, "Buna kimler destek verecek, kimler köstek olacak göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...