Tgrt Haber

Siyasette sığınmacı tartışması! Erdoğan son noktayı koydu: Kendileri dönecektir

20 Nisan 2022 13:27 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 14:54
Siyasette sığınmacı tartışması! Erdoğan son noktayı koydu: Kendileri dönecektir

Son dakika haberi: MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Bayramda ülkesine dönenler geri dönmesin" çıkışıyla gündeme getirdiği sığınmacılarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da "Bu insanlar elbette ülkelerine dönecekler. Bayram için ise gidişlerine bir kısıtımız olacak" şeklindeki sözlerinden sonra konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgede huzurlu bir ortam sağlandıktan sonra sığınmacılar zaten kendileri gönüllü olarak ülkelerine dönecektir" diyerek tartışmalara son noktayı koydu.

Türkiye'de son dönemin en önemli meselelerinden biri haline gelen sığınmacılar ile ilgili siyasilerden peş peşe açıklamalar geldi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuya ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi.

AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Soylu'nun "Bugüne kadar 500 bin Suriyeli gönüllü olarak döndü. Bayramda gidenlere ise müsaade etmeme değerlendirmemiz var" sözleri hatırlatıldı.

"GÜVENLİ ORTAM SAĞLANINCA KENDİLERİ DÖNECEK"

Konuya ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdoğan, ''Süleyman Bey'in dediği doğrudur. Sığınmacıları kovan değil kucaklayan bir iktidarız. Kuzey Suriye'deki briket ev inşaatı bittikten sonra o bölgede huzurlu ve güvenli bir ortam sağlandıktan sonra sığınmacılar zaten kendileri gönüllü olarak oraya dönecektir" sözleriyle tartışmalara noktayı koydu.

Siyasette sığınmacı tartışması! Erdoğan son noktayı koydu: Kendileri dönecektir

BAHÇELİ'DEN SIĞINMACI ÇIKIŞI

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye'nin bekasının sınırı aşan düzensiz göçlerle bağlantılı olduğunu vurgulayıp, asayişi bozan sığınmacıların gözünün yaşına bakılmadan sınır dışı edilmesi çağrısında bulundu. Bayramda ülkesine giden sığınmacıların da geri dönmemesi gerektiğini savunan Bahçeli, "Misafirin ve misafirliğin süresi sınırlıdır. Mülteciler geldikleri gibi gönderilmelidir" ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN SOYLU: ELBETTE ÜLKELERİNE DÖNECEKLER

Bahçeli'nin sözlerine cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugüne kadar 500 bin sığınmacının gönüllü olarak ülkesine döndüğünü belirtip, sığınmacıların tamamen dönüşü konusunda çalışma yapıldığını dile getirdi.

Sığınmacıların bayram ziyareti için Suriye'ye gitmeleriyle ilgili de konuşan Bakan Soylu, "Bayramlarda güvenli bölgelere gidiş konusunda bizim de bir kısıtımız söz konusu, müsaade etmeme değerlendirmemiz var" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...