Tgrt Haber
26 Ocak 2022 23:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sezen Aksu ve Sedef Kabaş açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sezen Aksu'nun tartışılan şarkı sözleriyle ilgili Çamlıca Camii'ndeki sözleriyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Orada kullandığı 'dilini koparma' ifadesinin Sezen Aksu'nun şahsına değil dini değerlere saldıranlara yönelik olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dini değerlere, kutsallara dil uzatılmasına müsaade etmem" dedi. Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanması hakkında da konuşan Erdoğan, "Şahsın amacının provokatörlük olduğu çok açık. Buradaki hakaret şahsımla ilgili değil, temsil ettiğim makama yöneliktir. Devleti yöneten Cumhurbaşkanlığı makamının hedef alınması söz konusu" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sezen Aksu ve Sedef Kabaş açıklaması
cumhurbaşkanı,recep tayyip erdoğan,sezen aksu,sedef kabaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şarkı sözleri nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Sezen Aksu'nun yanı sıra, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sezen Aksu Türk müziğinin önemli bir ismidir. Oradaki sözlerimin muhatabı Sezen Aksu değil. Diğer taraftan Cumhurbaşkanı olarak hangi inançtan olursa olsun insanımızın dini değerlerine, kutsalına dil uzatılmasına müsaade etmem. Orada kullandığım dilini koparma ifadesi, bir kişinin şahsına değil, kutsallarımıza saldıranlara yöneliktir. Kimse toplumumuzu kutuplaştıramaz. Bir Cumhurbaşkanı olarak bu hassasiyetimi ortaya koydum. Bunu da herkes kabullenecektir.

SEDEF KABAŞ'IN TUTUKLANMASI

Buradaki hakaret şahsımla ilgili değil, temsil ettiğim makama yöneliktir. Devleti yönetene Cumhurbaşkanlığı makamının hedef alınması söz konusu. Bu makamın izzetini korumakla görevliyiz. Bunu TCK 294. maddesi söylüyor. Hukuk neyi gerektiriyorsa yapılacaktır. Siyasette eleştiri olur ama bu temiz bir dille olmalı. Bunun ifade özgürlüğüyle alakası yok. CHP'nin Cumhurbaşkanı'na hakaretin suç olmaktan çıkarılması yönündeki teklifi ise tam bir garabet. Bu milletin seçilmiş iradesine hakaret etme lüksünüz olamaz. Yüzde 52 oy alara seçilmiş bir Cumhurbaşkanıyım. Benim nezdimde millete hakarettir, edepsizliktir bu sözler.

Kabul etseler de etmeseler de Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52 oy ile seçilmiş Cumhurbaşkanıdır.

Bu suç cezasız kalmayacaktır. CHP'nin genel merkezine ahır yakıştırması yapanlara CHP iyi bakmaz. Biz onlar gibi hakarete değil, adalete başvuruyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız.

"AMACI PROVOKATÖRLÜK"

Şahsın amacının provokatörlük olduğu çok açık. Bunu, sağlık kontrolü için polis eşliğinde hastaneye götürülürken kelepçesiz ellerini arkadan ters kelepçe vurulmuş algısı yaparken de gördük."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...