Tgrt Haber
09 Ocak 2023 13:06 - Güncelleme : 09 Ocak 2023 15:14

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan gururlandıran projeleri tek tek sıraladı: 2023 müjdelerle dolu bir yıl olacak

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni'nde yaptığı konuşmada, 2023 yılının savunma sanayi açısından müjdelerle dolu olacağını söyledi. Milli Muharip Uçağı'nı hangardan çıkaracaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın ilk SİHA gemisi olacak Anadolu'yu da bu yıl hizmete alacaklarını duyurdu. Mayıs ayında 2 adet Altay tankını orduya teslim edeceklerini kaydeden Erdoğan, "Yeni Altay'ların testlerini tamamladıktan sonra inşallah 2025 yılından itibaren de seri üretime başlıyoruz" dedi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan gururlandıran projeleri tek tek sıraladı: 2023 müjdelerle dolu bir yıl olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi'nde Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni'nde konuştu.Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Yeni nesil fırtına obüsleri şu an envanterde olanlara kıyasla birçok avantaja sahip. Ateş gücü kabiliyetleri artırılmıştır. Yeni nesil atış kontrol, otomatik mühimmat yükleme, otomatik yangın söndürme, yeni nesil yardımcı güç grubu gibi pek çok kritik unsur bulunuyor. Aynı zamanda dışa bağımlılığımızı da azaltmış bulunuyoruz.

'ALTAY TANKINDA SERİ ÜRETİME BAŞLIYORUZ'

Lisans meselesini de kökten çözüme kavuşturacağız. Bu projenin icraasında görev alan herkese teşekkür ediyorum. Mühendislerimizi, teknisyenlerimizi, işçilerimizi tebrik ediyorum. Burada yakaladığımız ivmeyi diğer stratejik projelere de teşkil ederek devam ediyoruz. Mayıs ayında 2 Altay tankını teslim ediyoruz.Yeni Altay'ların testlerini tamamladıktan sonra inşallah 2025 yılından itibaren seri üretime başlıyoruz.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan gururlandıran projeleri tek tek sıraladı: 2023 müjdelerle dolu bir yıl olacak

Arifiye tesislerimizde Altuğ 8x8 zırhlı personel taşıyıcılarının üretimi, Leopar 2A4 tanklarının modernizasyonu, farklı motor ve transmisyonların yatırımları da devam ediyor.

KILIÇDAROĞLU'NA GÖNDERME

Birilerinin ona buna satıldı diyerek iftiralarına neden olan Arifiye bakım fabrikası ordumuzun ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor. Sıradan işletme devrini çarpıtarak sermaye düşmanlığı yaparak ABD'den İngiltere'ye kapı kapıya dolaşarak, benzin istasyonlarında birşeyler yemeye gayret edenler yabancı ekonomi komiserlerinden yardım dileniyor. Biz bu dev eserleri ortaya koyuyoruz. İşten atılacak denilerek galeyana getirmek istedikleri fabrika personelleri hiçbir kayba uğramadan fabrikamızda çalışıyor, ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Fabrikayla ilgili hiçbir iddiaları tutmayanlar yarım ağızla da olsa bir özür dileme erdemi göstermediler. İşte bu güzel Sakaryamızı temsil eden bir tane millet vekili var, ondan da açtığım davadan 50 bin lirayı aldım. Onu da vakıflarımızdan birine verdik, hiç olmazsa hayırları dokunsun. Bu hazin tabloyu da ayrı bir pişkinlik örneği olarak milletimizin takdirine bırakıyoruz. İşin aslını bildikleri halde ısrarla yalan söyleyenlerin milletimize özür borçlarını ifa etmeleri gerektiğine inanıyorum.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan gururlandıran projeleri tek tek sıraladı: 2023 müjdelerle dolu bir yıl olacak

'YALAN SİYASETİNİ TERK EDİN'

Grup kürsülerini iftira kürsülerine çevirenleri, ülkemizin çıkarlarını ilgilendiren milli meselelerde yalan siyasetini terk etmeye davet ediyorum. Yaparlarsa ne ala. Yapmazlarsa biz milletimize saygımızın geleneği olarak onların yalanlarını deşifre etmeyi sürdüreceğiz. Savunma sanayi alanında da tam bağımsızlığımızı ilan edene kadar durmayacak, dinlenmeyeceğiz. İşte bugün burada olduğu gibi kamu ve özel sektör iş birliğiyle ülkemizi başarıdan başarıya koşturacağız.

'SAVUNMA SANAYİNİN YÜZDE 80'İ MİLLİ'

Türkiye'nin zincirlerini kırdığı alanların başında savunma sanayii geliyor. Unutmayın, göreve geldiğimizde yüzde 20'si milliydi. Ama şimdi yüzde 80'i milli olan bir savunma sanayine sahibiz. Nereden nereye.

2002'de savunma sanayi sektöründe sadece 56 firma gösterirken bugün bu sayı 2000'i aştı. 62 olan proje sayısı 750'yi geçti. Toplam 5,5 milyar Dolar bütçeli savunma projeleri yürütülürken bu rakam 60 milyar doların üzerine çıktı. Savunma sanayinde araştırma geliştirmeye ayrılan bütçenin 49 milyon dolardan 1,5 milyar dolara yükseldiğini gördüğümüz günlere kavuştuk.

İhracat alanında gurur verici tabloya şahit oluyoruz. 20 yıl önce 248 milyon dolar olan savunma ihracatımız geçen yıl 4,4 milyar dolarla rekor kırdı. Bundan 5-6 yıl öncesine kadar dünyanın ilk 100 savunma şirketi listesinde 2 firma varken bugün o listede 7 firmayla temsil ediliyoruz. İHA, SİHA, taarruzi insansız hava araçları üretiminde dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasında yer alıyoruz.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan gururlandıran projeleri tek tek sıraladı: 2023 müjdelerle dolu bir yıl olacak

'2023 MÜJDELERLE DOLU OLACAK'

Teknoloji özürlü, gafillerin karalama kampanyalarına rağmen insansız hava araçlarımız tüm dünyada gıpta ile takip ediliyor. İHA, SİHA'lar savaş yöntemlerini de dünyada değiştiriyoruz. Fırtına Obüslerimizle birlikte özellikle sınırlarımız dışından ülkemizi hedef alan terör örgütlerinin kabusu haline gelmiştir.

Dev eserlerimizle inşallah gücümüzü perçinliyor, daha da sağlamlaştırıyoruz. Son 20 yılda elde ettiğimiz tüm bu başarıları Türkiye Yüzyılımızın girizgahı olarak görüyoruz. 2023'ü diğer alanlarla birlikte savunma sanayinde de dönüm noktası haline getirmekte kararlıyız. 2023 yılı, 7'den 70'e herkesi gururlandıracak çok mühim gelişmelerin yaşandığı müjdelerle dolu bir yıl olacak.

'ANADOLU'YU BU YIL HİZMETE ALIYORUZ'

Milli Muharip Uçağı'nı hangardan çıkarıp tüm dünyaya göstereceğiz. Muharip insansız savaş uçağımız Bayraktar Kızılelma'nın uçuş manevra testleri ve mühimmat entegrasyonu gerçekleştirilecek. Dünyanın ilk SİHA gemisi olacak Anadolu'yu da bu yıl hizmete alıyoruz. Anadolu gemisine konuşlandıracağımız Bayraktar TB3 SİHA ilk uçuşunu icra edecek.

Gökbey'i Jandarma kullanacak. Ağırlığı 2 tonu bulmayan Atak 2 ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Kılıçsat Küp uydusunu uzaya fırlatacağız. Derya gemisi İ sınıfı fırkateynlerimizin ve yeni tip denizaltılarımızdan Piri Reis de bu sene envantere girecek. Hava savunma ve füze sistemlerinde belli bir aşamaya geldiğimizi göreceğimiz bir yıl bizi bekliyor. Gökdeniz yakın hava savunma sistemini gemilere entegre etmeye başlayacağız. Atmaca füzeleri için geliştirilen turbo jet motoru kullanıcılarına teslim edilecek. Yerli, milli elektronik harp kodlarının F16'lara entegrasyonunu tamamlayacağız. Eralp'in teslimini yapacağız. Düşmanlara korku, dostlara da güven versin."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...