Tgrt Haber
24 Aralık 2013 07:05

Erdoğan, 'Başarıyı istikrar ve güvenle sağladık'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan-Türk İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, 'Bizim için Pakistan uzak bir ülke değildir, herhangi bir ülke asla değildir' dedi.

Erdoğan, 'Başarıyı istikrar ve güvenle sağladık'
başbakan pakistanda,başbakanerdoğankonuştu,pakistan başbakan erdoğan,Türkiye ve Pakistan birlikte ayağa kalksın,kardeşlik duyguları,

"Biz istiyoruz ki Türkiye ve Pakistan birlikte ayağa kalksın" ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde ilişkileri çok daha ileriye taşıyarak, aramızdaki kardeşlik duygularını layıkıyla temsil edecek bir seviyeye ulaştırmayı hedefliyoruz. "Ekonomik alanda kurulan bu yakın işbirliğinin her iki ülkenin yararına olacak şekilde derinleştirilmesi konusunda herşeyden önce iki tarafta da güçlü bir siyasi irade mevcuttur" şeklinde konuştu.
İleri düzeydeki siyasi ilişkilerin, ikili ticari ilişkiler başta olmak üzere diğer alanlara da yansıması gerektiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "Pakistan'a gelen bu heyetimizle diyoruz ki, gelin bu işi sıkı tutalım. Ekonomik alandaki yakın işbirliğimiz aslında şu andaki potansiyeli ortaya konulan rakam ile maalesef doğru orantılı olarak yansıtmıyor" dedi."Biz bu başarıyı nasıl sağladık? Herşeyden önce siyasi istikrarla sağladık. Bunun yanında güvenle sağladık. Eğer bu istikrar, bu güven olmamış olsaydı biz bunu sağlayamazdık. İş dünyasına uygun bir hukuk düzeni, etkin bir bankacılık sistemi büyük önem arz ediyor ve özel sektör odaklı bir üretim, ticaret anlayışı önem arz ediyor. Biz bu stratejiyi sağladık, yerleştirdik ve herşeyden önce de, burada, tahkim konusunda da önemli adımlar, önemli altyapıyı bizler de gerçekten tahkim ettik. Bu başarının aynen Pakistan'da da olması bizleri gerçekten gururlandıracaktır."Erdoğan, Türkiye ile Pakistan arasındaki dış ticaret hacminin olması gerektiği seviyede bulunmadığını belirterek, ticaret hacminin iki tarafında yararına artmasını istediklerini dile getirdi.Tercihli Ticaret Anlaşması müzakerelerinin mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırılmasını da arzu ettiklerini dile getiren Erdoğan, karşılıklı ziyaretler, fuarlar ve burslarla ilişkilerin sürekli ilerliyor olmasının gelecek için kendilerini ümitlendirdiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...